Esad Babačić je velik košarkarski navdušenec. Obiskal je tudi že nekaj tekem Lige NBA. Foto: Jože Suhadolnik
Esad Babačić je velik košarkarski navdušenec. Obiskal je tudi že nekaj tekem Lige NBA. Foto: Jože Suhadolnik
Esad Babačić in Zlatko Zahovič
Esad vsak mesec vodi tudi športne pogovore v Španskih borcih. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Vsebino bo črpal iz bližnje in daljne preteklosti, s poudarkom na športnih portretih slovenskih in tujih velikanov športa. V njej ne bo manjkalo pikantnih podrobnosti, ki so se morda izgubile v času. Z njegovo vrnitvijo bodo najbolj zadovoljni tisti bolj nostalgični ljubitelji športa, ki se radi spomnijo največjih športnih dogodkov in njihovih igralcev.

Mite je treba ohranjati pri življenju
"To je nadaljevanje rubrike Šport in čas. Poudarek bo na Slovencih. Zelo smo pozabljivi, ko gre za podvige naših športnikov. Smo zelo nostalgični. Mite je treba ohranjati pri življenju. Manjka nam oddaj, ki dajo športu neko težo. Pri nas se čuti pomanjkanje tradicije," je poudaril Babačić.

"Vsako nedeljo bom predstavil eno zgodbo ali en portret. V načrtu imam Dušana Hauptmana in Saro Isaković, do katere je javnost neusmiljena, ker ni ponovila olimpijskih izidov,'' je še dodal Esad.

Veliko rivalstvo vedno postreže z zgodbami
Zelo rad spremlja hokej, pogosto obišče tekme Lige Ebel. Najbolj seveda uživa v derbijih med Olimpijo in Jesenicami. ''V nedeljo bo predstavljena bogata zgodovina večnih derbijev Olimpija - Jesenice. Predstavljene bodo vezi med igralci iz obeh taborov, ki ostaja ne glede na veliko rivalstvo. To se vidi tudi v slovenski reprezentanci. Ta derbi je preživel vse težke čase, veliko stvari je ugasnilo. To je res fenomen slovenskega športa. Tudi ko sta oba kluba v slabem položaju, zmaga v derbiju vse pozdravi. Ima neko zdravilno moč,'' je še pojasnil Babačić, ki ga nekaj letih ni bilo na televizijskih ekranih: "Končal sem knjigo o Dejanu Zavcu, še vedno pišem poezijo, zaželel sem si vrnitve na televizijo. Z radovednostjo in novim elanom se vračam. Rutina v življenju ni nikoli dobra.''

Esad Babačić je v rubriki Šport in čas pred leti predstavil rokometaša Radivoja Krivokapiča in košarkarja Boruta Bassina - Taubija.