Antti Niemi je obranil 31 od 38 strelov. Foto: EPA
Antti Niemi je obranil 31 od 38 strelov. Foto: EPA
San Jose je v končnici izgubil pet od zadnjih šestih tekem. Foto: Reuters

Po izenačenem uvodnem delu (2:2) so Canucksi z golom Kevina Biekse povedli v 33. minuti. Odločitev je padla med 48. in 57. minuto, ko so Anttija Niemija (31 obramb) premagali Christopher Higgins, Daniel Sedin, Aaron Rome in Mason Raymond. Poraz Sharksov, ki so vodili do 10. minute, je ublažil Ben Eager.

Nedisciplina drago stala Sharkse
Vancouver je odlično izkoriščal številčno premoč. V zadnji tretjini je ob igralcu več najprej zadel Higgins, nato je svoj drugi gol na tekmi dosegel Daniel Sedin, tik po izteku kazni pa je nedisciplinirane Morske pse kaznoval še Raymond.

Bieksin "Gordie Howe hat trick"
Živčno zadnjo tretjino je zaznamoval tudi pretep med Kevinom Biekso in Patrickom Marleaujem. "Ne vem, kaj jih je tako vrglo iz tira. Po pravici povedano me tudi ne zanima. Power play je naša močna stran že vso sezono. Velikokrat smo zmagali za tri, štiri gole. Izid je bil tesen, dokler niso nasprotniki postali nedisciplinirani. Takrat smo izkoriščali številčno premoč," je povedal Bieksa, ki je tekmo končal s tako imenovanim "Gordie Howe hat-trickom", kar pomeni, da je zabil gol, prispeval podajo, povrh tega pa se je še stepel.

Hokejisti San Joseja so si nabrali 53 kazenskih minut.

VANCOUVER (1) - SAN JOSE (2)
7:3 (2:2, 1:0, 4:1)
D. Sedin 10., 52., Torres 11., Bieksa 33. , Higgins 48., Rome 55., Raymond 57.; Couture 3., Marleau 14., Eager 58.
Obrambe: Luongo 28; Niemi 31.