Charl Schwartzel je osvojil najprestižnejši golfturnir na svetu in se po tradiciji oblekel v zeleni suknjič. Foto: EPA
Charl Schwartzel je osvojil najprestižnejši golfturnir na svetu in se po tradiciji oblekel v zeleni suknjič. Foto: EPA

Veliki osmoljenec prvega "majorja" je 21-letni golfist iz Severne Irske Rory McIlroy, ki je
vodil od začetka turnirja pa vse do konca tretjega kroga, nato pa je povsem popustil. Schwartzel je slavil z dvema udarcema prednosti, 21-letni McIlroy pa jih je nazadnje zbral kar za deset več, čeprav je v finale vstopil s prednostjo štirih udarcev pred zasledovalci.

Schwartzel si je pridobil prvi zeleni suknjič v karieri in obenem tudi prvo zmago, na katerem izmed štirih največjih turnirjev. Bančni račun si bo popravil za 1,4 milijona ameriških dolarjev nagrade. Južnoafričan je na zadnjih štirih luknjah dosegel birdieje in tako odigral izjemno končnico, kar v 75-letni zgodovini turnirja ni uspelo še nikomur.

"Za mano je res neverjeten dan. Toliko vzklikov navdušenja kot tukaj ne slišiš nikjer drugje. Izjemno vzdušje in fenomenalen dan," je dejal Schwartzel.

Woods se vrača
Da še ni za staro šaro, je dokazal nekoč številka ena Američan Tiger Woods, ki se uspešno pobira in vrača v svet golfa po škandalu z ljubicami. Woods je na koncu dosegel 67 udarcev, kar mu v finalu Auguste ni uspelo še nikoli prej in osvojil četrto mesto. Za zmagovalcem je zaostal za štiri udarce.