Nejc Žnidarčič trenutno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala v spustu. Foto: EPA
Nejc Žnidarčič trenutno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala v spustu. Foto: EPA

Uspeh Žnidarčiča, ki trenutno celo vodi v skupnem seštevku, sta s petim in desetim mestom dopolnila Jernej Korenjak in Blaž Cof. Nejc Kravanja je zasedel 14. mesto, Gregor Brovinsky pa je bil 16. "Proga nam zelo ustreza, vseskozi je 'divja', zelo malo je delov, ki ne bi bili divji. Pravzaprav se voda vseskozi peni, mirnih delov praktično ni. Jutri ciljamo na novo zmago Žnidarčiča v sprintu, vsekakor je prvi favorit za zmago. Če ne bo zmagal, ne bo zadovoljen, saj ve, kam trenutno spada," je povedal trener spustašev Srečko Masle. V nedeljo bo v Valtelini še sprint, prihodnji konec tedna pa bo v bližini Salzburga še zadnja tekma svetovnega pokala.

Kauzer povsem pri vrhu
S kvalifikacijami za drugo tekmo v svetovnem pokalu so opravili tudi tekmovalci v slalomu na divjih vodah. Najuspešnejši je bil Peter Kauzer, ki je v kajaku postavil najhitrejši čas proge, a je zaradi dotika na koncu zasedel drugo mesto za Američanom Scottom Mannom. V polfinale so se uvrstili še Jure Meglič, Dejan Kralj in Janoš Peterlin.
Med kanuisti se v polfinale ni uspelo uvrstiti le izkušenemu Dejanu Stevanoviču. V nedeljo bodo tako nastopili Anže Berčič, Simon Hočevar, Jure Lenarčič in drugi s prve tekme Benjamin Savšek, ki je bil od slovenskih kanuistov pričakovano najhitrejši. V kvalifikacijah sta bili uspešni obe dekleti Urša Kragelj in Nina Mozetič ter kanusitični dvojec Kralj in Hočevar. V tej disciplini sta brez polfinala ostala Urban Jarc in Luka Slapšak.