Pozdrav prijateljev - Fabio Cannavaro in Alessandro Del Piero. Foto: EPA
Pozdrav prijateljev - Fabio Cannavaro in Alessandro Del Piero. Foto: EPA
Manchester United
Manchester United je v vse boljši formi. Foto: EPA
Arsene Wenger
Arsene Wenger je lahko zadovoljen z učinkovitostjo svojih nogometašev. Foto: EPA
Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann se je takole veselil tretjega zadetka v mreži Fiorentine. Foto: EPA

Tako kot ob zadetkih proti Artmedii in Zenitu je znova dokazal, da pri 33 letih še zdaleč ni za odpis, saj je mrežo Reala zatresel v slogu velemojstrov. Po uspešnem večeru in zmagi z 2:1 se bo lahko danes v miru posvetil praznovanju prvega rojstnega dne sina Tobiasa. Po sinočnji tekmi se je z novinarji šalil, da ga bo prebudil že ob prihodu domov, če bo spal.

Ranieri: Nekatere kritike so bile pretirane
Tudi trenerju stare dame Claudiu Ranieriju se je odvalil velik kamen od srca. "Imeli smo nekaj sreče, toda pohvaliti moram igralce, ker so bili kompaktni in so Realu preprečili, da bi igral tako, kot zna. Vemo, da letos ne blestimo, a nekatere kritike so bile pretirane. Klub stoji za mano," je povedal strateg iz Rima, ki je rojstni dan praznoval v ponedeljek, ko je dopolnil 57 let.

Po nizu slabih predstav in dveh zaporednih porazih v italijanskem prvenstvu ga nov izziv čaka v soboto na mestnem derbiju proti Torinu.

Schuster: Pokopal nas je slab začetek
Real je prestolnico Piemonta zapustil s sklonjeno glavo tako kot leta 2003 in 2005. "V Španiji ponavadi tekme začenjamo dobro, danes pa je bilo drugače. Juventus je hitro povedel in nas spravil v težave. Vsi so govorili, da Juve ni v dobri formi, vendar je nocoj pokazal, da zna igrati agresivno. Doma jih bomo morali premagati," je poraz pokomentiral trener Madridčanov Bernd Schuster. Fabiu Cannavaru, ki je Juventus zapustil po škandalu z nameščanjem sodnikov pred dvema letoma in se preselil v Real, so domači navijači vseskozi žvižgali.

Strachan: Nismo doživeli poloma
Junak Manchester Uniteda je bil znova Dimitar Berbatov. Proti Celticu (3:0) je v Ligi prvakov drugič zapored dosegel dva zadetka. Hvalil ga je tudi trener Alex Ferguson: "Berbatov je bil fantastičen. Spet je odigral briljantno. Njegove odločitve in podaje so izjemne."

Njegov kolega na klopi Škotov Gordon Strachan se je obregnil ob sodnike, ki bi ob obeh zadetkih Bolgara lahko dvignili zastavico za nedovoljeni položaj, a je hkrati ostal na realnih tleh: "Zavedam se, da smo zasluženo izgubili, enako pa vedo tudi igralci. Zadovoljen sem, da smo se kar dobro držali. Roma je tu lani dobila sedem zadetkov." Rdeči vragi so po Strachanovem mnenju trenutno najboljša ekipa v Evropi.

Aragones: Preveč smo silili v napad
Tako kot Celtic je moč angleških klubov spoznal tudi Fenerbahče, ki je proti Arsenalu doma klonil kar z 2:5. "V zelo vročem navijaškem ozračju smo poskušali diktirati ritem in zelo sem ponosen na to, da nam je uspelo. Naša ritem in tehnika sta naredila vso razliko," je bil zadovoljen Arsene Wenger. Slabše volje je lahko trener carigrajskega kluba Luis Aragones, ki mu ne gre niti v turškem prvenstvu, kjer je šele na 10. mestu: "Nismo igrali kot ekipa. Preveč smo silili v napad in se premalo osredotočili na obrambo."

Klinsmann: Nisem se bal, da ne bomo zmagali
Še mesto nižje je v Bundesligi Bayern, ki pa je po visoki zmagi proti Fiorentini (3:0) le zadihal, čeprav bi lahko gostje iztržili veliko boljši izid. "Zmaga je bila zelo, zelo pomembna in nam daje nov zagon. Tako moramo nadaljevati. Vedeli smo, da zna Fiorentina zelo dobro igrati. Imela je svoje priložnosti, zato moramo v prihodnje poskrbeti, da se to ne bo ponavljalo. Kljub temu pa se nisem v nobenem trenutku bal, da bi lahko zapravili zmago," je po novih treh točkah menil Jürgen Klinsmann.

Lacatus odstopil
Trener Steaue Marius Lacatus je dan po porazu proti Lyonu s 3:5 odstopil. Klubu tudi v romunskem prvenstvu, kjer zaseda tretje mesto, ne gre vse po načrtih.

M. R.