Old Trafford, dom Manchester Uniteda. Foto: Reuters
Old Trafford, dom Manchester Uniteda. Foto: Reuters

Gre za peto zaporedno leto, ko so pri klubu z Old Trafforda vpisali negativen poslovni izid, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V sezoni do 30. junija 2024 je klub angleške Premier lige sicer zaznal rekordne prihodke v znesku 661,8 milijona funtov (784,6 milijona evrov), torej 2,1 odstotka več v primerjavi z enakim lanskim obdobjem, zaradi rekordnih komercialnih prihodkov in prihodkov na dan tekem.

Sorodna novica Diaz in Salah čarala na Old Traffordu in primazala klofuto razglašenim rdečim vragom

United je sezoni 2023/24 v domačem prvenstvu končal na 8. mestu, kar je najnižja uvrstitev zasedbe z Old Trafforda po letu 1990, ob tem so rdeči vragi izpadli v skupinskem delu Lige prvakov. Vseeno so ob koncu sezone varovanci Erika Ten Haga osvojili Pokal FA, potem ko so v velikem finalu na Wembleyju ugnali mestnega tekmeca Manchester City.

Pravila donosnosti in vzdržnosti Premier lige dovoljujejo največjo izgubo v znesku 105 milijonov funtov (124,5 milijona evrov) v obdobju treh sezon, vendar se znotraj tega določene izgube štejejo za "dovoljene", ko gre za vlaganje v infrastrukturo, porabo mladinskih in ženskih ekip.

Mimogrede, Evertonu in Nottingham Forestu so v minuli sezoni odvzeli točke, potem ko so ugotovili, da so pri obeh klubih kršili pravila Premier lige o finančni vzdržnosti.

United, ki je novo sezono v Premier ligi začel s porazoma na treh tekmah, se v soboto vrača v akcijo pri Southamptonu.