Cristiano Ronaldo in Erik ten Hag se nista ujela na Old Traffordu. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo in Erik ten Hag se nista ujela na Old Traffordu. Foto: EPA

Rdeči vragi so zelo slabo začeli novo sezono v Premier ligi. Brighton je bil boljši z 2:1, nato pa je sledila zelo slaba predstava in visok poraz na domači zelenici na derbiju proti Liverpoolu (0:3). V soboto ob 13.30 si v Southamptonu ten Hag ne sme privoščiti novega spodrsljaja. V lanski sezoni se je z zmago v Pokalu FA na finalni tekmi na Wembleyju nad Manchester Cityjem (2:1) ohranil na stolčku, ki se vseskozi maje.

Sir Alex Ferguson je med letoma 1986 in 2013 napolnil vitrino Manchester Uniteda. Po njegovem odhodu v pokoj rdeči vragi niso bili niti blizu naslovu angleškega prvaka, v Ligi prvakov pa letos sploh ne igrajo. Foto: EPA
Sir Alex Ferguson je med letoma 1986 in 2013 napolnil vitrino Manchester Uniteda. Po njegovem odhodu v pokoj rdeči vragi niso bili niti blizu naslovu angleškega prvaka, v Ligi prvakov pa letos sploh ne igrajo. Foto: EPA

39-letni Ronaldo je med letoma 2003 in 2009 dosegel 118 golov na 292 tekmah za rdeče vrage. Klubska vitrina je bila v tem obdobju polna – Premier liga 2007, 2008 in 2009, Liga prvakov 2008, klubsko svetovno prvenstvo, Pokal FA in še dva ligaška pokala. Poleti 2009 se je preselil k madridskemu Realu, pri katerem je nato blestel do leta 2018.

Po treh letih pri Juventusu se je 27. avgusta 2021 vrnil na Old Trafford, pri katerem je znova nosil dres s številko 7. Nepozaben je bil njegov debi proti Newcastlu, proti kateremu je zabil dva gola za zmago s 4:1. V vseh tekmovanjih skupaj je dosegel 24 zadetkov, bil je izbran v enajsterico sezone v Premier ligi, prejel pa je še nagrado sira Matta Busbyja za igralca sezone pri Unitedu.

Vseeno je United zasedel šele šesto mesto v Premier ligi in se ni kvalificiral za Ligo prvakov, zato je želel Ronaldo poleti prestopiti v klub, ki bo igral med evropsko elito. Na začetku sezone 2022/23 je večkrat ostro kritiziral ten Haga in 22. novembra 2022 je zapustil Old Trafford. Podpisal je pogodbo z Al Nasrom do leta 2025, na sezono pa zasluži 200 milijonov evrov.

Sorodna novica Diaz in Salah čarala na Old Traffordu in primazala klofuto razglašenim rdečim vragom

Trener Uniteda ne sme govoriti, da se ne bo boril za naslove
"Ten Hag trdi, da ne more osvojiti Premier lige ali Lige prvakov. Če si trener Manchester Uniteda, si ne smeš dovoliti razpravljanja o tem, da se ne boš boril za oba naslova. Vedno moraš sporočiti, da se boš trudil, čeprav se v resnici sam pri sebi zavedaš, da nimaš dovolj potenciala," je v podkastu Ria Ferdinanda poudaril Portugalec, ki je navdušil tudi prejšnji teden v Ligi narodov proti Hrvaški in Škotski.

Pred klubom je svetla prihodnost
"Manchester Unitedu vedno želim, kar želim tudi sebi – da bi postal najboljši klub. Rad imam ta klub. Nikoli ne bom pozabil preteklosti. Pri Manchester Unitedu se morajo odločiti za celovito prenovo. Spremembe so nujne, a zanje je potreben čas. Še vedno je United eden najboljših klubov na svetu. To je edina prava pot nazaj na vrh. Novi lastniki so že vložili denar v center za trening, izboljšati bo treba celotno infrastrukturo. Mislim, da je pred klubom svetla prihodnost. Prenovo je treba začeti od dna proti vrhu, ne smejo se zanašati le na talente," je razlagal Ronaldo, ki si želi igrati tudi na svetovnem prvenstvu leta 2026 v Kanadi, Mehiki in ZDA.

Sorodna novica Ronaldo se počuti izdanega: Izriniti me ne želi le ten Hag, ampak še dva ali trije drugi

Ten Hag naj posluša Ruuda van Nistelrooya
Nekdanji izjemni napadalec Ruud van Nistelrooy je postal pomočnik ten Haga. "Če bo ten Hag poslušal van Nistelrooya, bo s tem najbolj pomagal sebi. Ruud odlično pozna klub in lahko veliko pomaga. Vsi bi ga morali poslušati, saj je res veliko dosegel v tem dresu," je razmišljal Ronaldo.

Potrebujejo znanje nekdanjih asov
"Ljudje, ki so v pisarni, ne morejo sami narediti celovite prenove. Potrebujejo znanje nekdanjih igralcev, ki so vse to že doživeli. Rio Ferdinand, Roy Keane, Paul Scholes, Gary Neville in sir Alex Ferguson so ljudje, ki razumejo nogomet. Razumejo, kaj se dogaja v garderobi, in znajo delati z igralci," je še dodal Ronaldo.

Sorodna novica Ten Hag: Ronaldo je zame že zgodovina, saj ni želel biti del naše prihodnosti

Ten Hag: Ronaldo je daleč stran od Manchestra, igra v Savdski Arabiji
Ten Hag je takoj pripravil odgovor: "Ronaldo ima lahko svoje mnenje. Trenutno je daleč stran od Manchestra, igra v Savdski Arabiji. Vsi komentarji zunanjih opazovalcev ne bodo vplivali na moje delo. Držali se bomo prvotnega načrta. Še vedno smo v tranziciji. Imamo veliko mladih igralcev, ki se morajo navaditi na ritem Premier lige, imamo pa nekaj poškodovanih nosilcev igre. Zelo dobro se zavedam, da moramo dobiti vsako tekmo. Celotna ekipa se tega zaveda. Ne bom iskal izgovorov. Ni pomembno, kdo je na zelenici, United mora vedno zmagovati."