Nogometaši Marseilla se veselijo zmage in uvrstitve v četrtfinale. Foto: EPA
Nogometaši Marseilla se veselijo zmage in uvrstitve v četrtfinale. Foto: EPA
Miralem Sulejmani
Miralem Sulejmani je zadel za 2:1, kar pa je bilo premalo. Foto: EPA

Srečanje v Amsterdamu se je po rednem delu končalo z enakim izidom kot tisto prejšnji teden v Marseillu - z zmago gostiteljev z 2:1. V podaljšku je odločil zadetek branilca Tyrona Mearsa z glavo v 109. minuti po odbiti žogi po prostem strelu Boudewijna Zendna. Angleški nogometaš v Franciji igra kot posojeni igralec Derby Countyja.

Gostitelji so povedli v 33. minuti z golom Kamerunca Eyonga Enoha, vendar je že dve minuti pozneje izenačil Mamadou Niang. Za novo navdušenje na tribunah Amsterdam Arene je v 74. minuti poskrbel Srb Miralem Sulejmani, ki je mrežo prav tako zatresel z glavo. Pri obeh zadetkih Ajaxa je podal Luis Suarez.

Veliko dela za policiste
Sodnik Florian Meyer je sredi prvega polčasa za minuto prekinil tekmo, ker je eden izmed nizozemskih navijačev v oči Zendna svetil z laserjem (!). Pred in med srečanjem je policija aretirala 29 navijačev obeh moštev. Nekatere med njimi so priprli, potem ko je policija natančno preiskala enega izmed avtobusov z gostujočimi navijači. Na njem so našli veliko hladnega orožja (nože, železne palice in solzivce).

V središču Amsterdama je bilo tudi nekaj spopadov med navijači, čeprav se je policija na morebitne izgrede dobro pripravila, saj je bilo nemirno že na prvi tekmi in ob gostovanju Marseilla v šestnajstini finala pri Twenteju.

V četrtfinale se je že uvrstil tudi Werder, preostale tekme bodo v četrtek.

Osmina finala, povratne tekme:
Ajax - MARSEILLE 2:2 (1:1) 1:2
Enoh 33., Sulejmani 74.; Niang 35., Mears 109.
RK: Silva 120./Ajax

St. Etienne - WERDER 2:2 (0:2) 0:1
Benalouane 64., Grax 90.; Prödl 6., Pizarro 28.

Četrtek ob 18.00:
METALIST - DINAMO KIJEV 0:1

Ob 18.30:

ŠAHTAR - CSKA MOSKVA 0:1
ZENIT - UDINESE 0:2

Ob 20.30:

GALATASARAY - HAMBURGER SV 1:1

Ob 21.00:
AALBORG - MANCHESTER CITY 0:2

Ob 21.30:
BRAGA - PARIS SG 0:0

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

M. R.