Učitelj in učenec: Arsene Wenger je na torkovem treningu delil napotke Cescu Fabregasu. Foto: EPA
Učitelj in učenec: Arsene Wenger je na torkovem treningu delil napotke Cescu Fabregasu. Foto: EPA
Robin van Persie in Emmanuel Adebayor
Takole sta se na treningu udarila Robin van Persie in Emmanuel Adebayor. V sredo bosta na isti strani - v Arsenalovem napadu. Foto: EPA
Kaj je lisjak Zico pripravil Avrahamu Grantu? Foto: EPA
John Terry, Nicolas Anelka in Frank Lampard
John Terry, Nicolas Anelka in Frank Lampard so že preizkusili zelenico stadiona Sukru Saracoglu. Foto: Reuters

Številke pred poslastico v četrtfinalu Lige prvakov so nekoliko na strani Arsenala, ki na domačem igrišču proti Redsom ni izgubil že 8 let. Arsene Wenger v dvoboju z Rafaelom Benitezom vodi s 5:3, samo ena tekma se je končala z remijem. Lani so Londončani dobili tri od štirih medsebojnih srečanj. Toda statistika v takšnih dvobojih ne pomeni veliko. "Rafa" je v zadnjih sezonah dokazal, da je pravi mojster za izločilne boje.

Veliko je v španskih nogah
Arsenalova obramba, oslabljena za poškodovanega Bacaryja Sagno, bo morala najbolj paziti na Fernanda Torresa, ki je pred dnevi zabil 28. gol v letošnji sezoni. "El Nino" je v mestnem derbiju potopil Everton (1:0). Tudi Topničarji na drugi strani največ upov polagajo v Španca: Cesca Fabregasa. Arsenalov "motor" je po nekoliko slabših predstavah pretekli konec tedna znova odigral zelo dobro, saj je bil ključni mož pri zmagi s 3:2 nad Boltonom, ki je ob polčasu vodil z 2:0, ob tem pa imel še igralca več!

Wenger: Lahko premagamo kogar koli, kjer koli
"Tekma je zame eden največjih izzivov. Verjamemo, da lahko premagamo kogar koli v katerem koli tekmovanju. V takšnih srečanjih ni važno, kdo je nasprotnik. Gre le za to, kdo izkoristi priložnosti in kdo ne. To na koncu odloča," je razmišljal Wenger, čigar moštvo se bo v tednu dni trikrat udarilo z Redsi. V soboto jih čaka še prvenstveni obračun.

"Gre za tekme, na katerih se tako trenerji kot tudi igralci dobro poznajo med seboj, zato je težko presenetiti, a prav zato so še toliko bolj razburljive," pa je dejal Benitez.

Lahko Fenerbahče nadaljuje s presenečenji?
V senci gigantskega dvoboja se bosta udarila Fenerbahče - presenetljivo je izločil Sevillo - in Chelsea. Londončani so izraziti favoriti, zato bi bilo vse drugo kot njihovo napredovanje velika senzacija. Zaradi poškodbe gležnja je vprašljiv Petr Cech, vsi drugi pa bodo na voljo trenerju Avrahamu Grantu. Njegov kolega na turški klopi, legendarni Brazilec Zico, meni, da je to ena najpomembnejših tekem v zgodovini Fenerbahčeja: "Domačo tekmo moramo dobiti. Če se ustrezno pripravimo, lahko zabijemo gol." Zico seveda največ pričakuje od svojih rojakov Roberta Carlosa, Alexa in Deivida.


ČETRTFINALE, prvi tekmi Sreda ob 20.45: ARSENAL LIVERPOOL ---------- verjetni postavi: ---------- Almunia Reina Toure Carragher Gallas Škrtel Senderos Hyypiä Clichy Riise Diaby Aurelio Hleb Gerrard Flamini Mascherano Fabregas Alonso van Persie Benayoun Adebayor Torres --------------------------------------- Sodnik: Pieter VINK (Nizozemska)


Sreda ob 20.45:
FENERBAHČE CHELSEA ---------- verjetni postavi: ---------- Demirel Cudicini Turaci Ferreira Lugano Terry Dracena Carvalho Carlos A. Cole Alex Lampard Aurelio Makelele Maldonado Essien Boral J. Cole Deivid Drogba Kežman Kalou ---------------------------------------


Sodnik: Claus BO LARSEN (DAN)
A. V.