Spopad med policisti in hrvaškimi huligani naj bi trajal slabo uro. Foto: HRT
Spopad med policisti in hrvaškimi huligani naj bi trajal slabo uro. Foto: HRT
Eduardo da Silva
Eduardo da Silva je prvi zvezdnik Dinama. Foto: EPA

Prvi neredi so se na tribunah začeli pet minut pred koncem tekme, ko se je 200 srboritih hrvaških navijačev začelo pretepati s 50 policisti. Izgredi so se po tekmi preselili pred stadion, kjer je "spopad" trajal približno eno uro.

Nekaj časa "pomagali" Avstrijci
Hrvaškim huliganom so se pridružili še najzvestejši pristaši Rapida, ki pa so se hitro razbežali. Bad Blue Boysi so razbijali vse pred seboj, saj naj bi uničili več civilnih in policijskih vozil ter lokalov na glavnem trgu majhnega mesta na Štajerskem, kjer prebiva približno 22.000 ljudi. Policisti so aretirali devet navijačev, pet hrvaških in štiri avstrijske.

Čakajo na uradno poročilo
Predstavniki hrvaške nogometne zveze se bojijo morebitne Uefine kazni. "Najprej moramo dobiti uradno poročilo. Organizator tekme in avstrijska zveza naj bi to storili kmalu. Morebitna kazen bo odvisna od poročila. Če so se neredi uradno začeli na tribunah, je to športno vprašanje, če pa na ulici, pa je to že vprašanje policije," razmišlja tajnik hrvaške zveze Zorislav Srebrnić.

Bodo turnejo izpeljali do konca?
Hrvaški prvak naj bi po prvotnem načrtu v Avstriji odigral še tri tekme, zaenkrat pa še ni znano, če bo svoj načrt v celoti izpeljal. Po nekaterih informacijah bi se Zagrebčani lahko vrnili v domovino.

Dinamo morebitni nasportnik Domžal
Hrvaški prvak bo v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov igral proti azerbajdžanskemu Kazarju. V drugem krogu pa Zagrebčane čaka boljši iz dvoboja Domžale - Tirana. Če bo slovenski prvak ugnal albanskega, bo 31. julija v Sloveniji gostoval hrvaški prvak, s katerim bo zagotovo prišlo veliko Bad Blue Boysov. Lahko podobni izgredi izbruhnejo ob Kamniški Bistrici?

S. J.