Barcelona in Chelsea sta se srečala že v prejšnjih dveh sezonah, obakrat v osmini finala. Predlani so bili boljši Angleži, lani pa Španci. Foto: EPA
Barcelona in Chelsea sta se srečala že v prejšnjih dveh sezonah, obakrat v osmini finala. Predlani so bili boljši Angleži, lani pa Španci. Foto: EPA
Fabio Capello
V prejšnji sezoni je bil za Real Madrid v osmini finala usoden Arsenal. Novi trener Fabio Capello letos računa na precej več. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimovic
Močno se je okrepil tudi Inter, ki je v svoje vrste pripeljal Ibrahimovica, Crespa, Vieiro in Grossa. Foto: EPA
Bo Lyonu končno uspelo preskočiti četrtfinale? Foto: EPA

Še močnejšim Kataloncem (Thuram, Zambrotta, Gudjohnsen) naj bi najvišjo oviro predstavljal milijonarski Chelsea, ki je v svoje moštvo pripeljal Andreja Ševčenka, Michaela Ballacka in Ashleyja Cola. Zanimivo, oba favorita se bosta dvakrat pomerila že v predtekmovanju.

Špansko-angleški obračun
Barcelona in Chelsea nakazujeta, da bo letošnja Liga prvakov hud obračun bogatih španskih in angleških klubov. Na eni strani Barcelona, prenovljeni Real Madrid s Fabiom Capellom in močno okrepljena Valencia, na drugi pa Chelsea, visoko leteči Manchsester United, predlanski prvak Liverpool in vedno neugodni Arsenal Arsena Wengerja.

Krog favoritov zaključujejo Milan, Inter, Lyon in Bayern
Po zlomu Juventusa bodo italijanski upi počivali na Milanu in Interju, ki na evropski naslov čaka že od leta 1965. Širši krog favoritov zaključujeta petkratni zaporedni francoski prvak Lyon, ki je zadnje tri sezone obtičal v četrtfinalu, in nemški Bayern, čeprav vodstvo bavarskega velikana trdi, da izgublja bitko z bogatejšimi evropskimi moštvi.

Šest moštev iz vzhodne Evrope
Poleg omenjene enajsterice je prostor v osmini finala še za pet klubov. Bo med 16 uspelo priti tudi klubu iz vzhodne Evrope, ki ima letos najmočnejšo zasedbo doslej? Tu so CSKA Moskva, Spartak Moskva, Dinamo Kijev, Šahtjor, Steaua in eden izmed dveh debitantov bolgarski Levski. Drugi novinec je danski FC Köbenhavn.

Sistem ostaja nespremenjen. Iz vsake od osmih skupin se v osmino finala uvrstita po dve moštvi. Do finala, ki bo maja v Atenah, poteka tekmovanje na izločanje.




Torek ob 20.45:
Skupina A:
CHELSEA - WERDER BREMEN
BARCELONA - LEVSKI SOFIJA
Skupina B:
SPORTING LIZBONA - INTER
BAYERN - SPARTAK MOSKVA
Skupina C:
GALATASARAY - BORDEAUX
PSV EINDHOVEN - LIVERPOOL
Skupina D:
OLYMPIACOS - VALENCIA
ROMA - ŠAHTJOR DONECK

Sreda ob 20.45:
Skupina E:

DINAMO KIJEV - STEAUA
LYON - REAL MADRID
Skupina F:
KÖBENHAVN - BENFICA
MANCHESTER UNITED - CELTIC
Skupina G:
PORTO - CSKA MOSKVA
HAMBURGER SV - ARSENAL
Skupina H:
MILAN - AEK ATENE
ANDERLECHT - LILLE