Joe Cole, Frank Lampard in Michael Ballack na ponedeljkovem treningu. Foto: Reuters
Joe Cole, Frank Lampard in Michael Ballack na ponedeljkovem treningu. Foto: Reuters
Rafael Benitez in Pepe Reina
Rafael Benitez (levo) bo tudi v torek Pepeju Reini (desno) namenil mesto prvega vratarja. Foto: EPA
Lukas Podolski
Lukas Podolski bo v torek začel v udarni enajsterici Bayerna. Foto: EPA
Andrej Ševčenko
Andrej Ševčenko bo odigral prvo evropsko tekmo za svoj novi klub Chelsea. Foto: Reuters

Reina je naredil v zadnjem obdobju nekaj večjih napak, vendar mu Benitez pred tekmo 1. kroga Lige prvakov proti PSV Eindhovnu povsem zaupa. Priznava pa, da bo treba popraviti obrambo. Spomin na sobotni poraz (0:3) petkratnih evropskih prvakov z Evertonom je seveda še svež.

Statistika v prid Liverpoola
"Dobili smo tri gole po treh napakah. Obrambo moramo popraviti. Lansko sezono smo igrali popolno obrambo in to moramo ponoviti," je povedal Benitez, ki meni, da je skupina C težja, kot marsikdo misli. Statistika govori v prid Liverpoola, saj PSV doma proti angleškim klubom ni zmagal na nobeni od zadnjih štirih tekem, poleg tega pa so Redsi na zadnjih 11 evropskih gostovanjih le enkrat izgubili.

Dvoboj Ševčenko - Klose
V torek bo v središču pozornosti še obračun med Chelseajem in Werderjem, ki je v Ligi prvakov izgubil zadnjih pet od šestih tekem v gosteh. Moštvi se še nikoli nista srečali. Andrej Ševčenko še ni v pravi formi. Bo strelski dvoboj dobil goleador mundiala v Nemčiji Miroslav Klose? V moštvo Werderja, ki je konec tedna sramotno izpadlo iz nemškega pokala, se vračata Torsten Frings in Tim Borowski.

Čaranje se lahko začne
Branilec naslova Barcelona ima za uvod lahkega tekmeca: Levski iz Sofije, prvi bolgarski klub med elito, ki pa grozi, da z uvrstitvijo v Ligo prvakov še ni rekel zadnje besede. Barcelonina generalka za evropsko premiero je bila visoka zmaga proti Osasuni s 3:0. Trener Frank Rijkaard je predvsem pohvalil Samuela Eto'oja (dva gola in podaja) in nasploh meni, da je moštvo pripravljeno na branjenje naslova. Poraz s 3:0 proti Sevilli v evropskem superpokalu je pozabljen. Moštvo naj bi bilo v obrambi že mnogo zanesljivejše, prebuja pa se tudi veliki zvezdnik Ronaldinho.

Podolski bo vendarle začel od 1. minute
Bayern bo novo evropsko sezono začel proti Spartaku. Navijači že nestrpno pričakujejo Lukasa Podolskega v začetni enajsterici. Mladi zvezdnik je za 10 milijonov evrov poleti prišel iz Kölna. Trener Felix Magath mu v prvih 3. krogih Bundeslige ni namenil veliko minut. Podolski je v kvalfikacijah za Euro 2008 opozoril nase. Odločil je tekmo proti Irski, San Marinu pa je zabil štiri gole. Ko je bil Bayern pred blamažo v 1. krogu nemškega pokala proti St. Pauliju, je Lukas ob polčasu zamenjal Roya Makaayja in po 26. sekundah izid
izenačil.

"Nimam prav nobenega argumenta, da ga bi pustil na klopi. Na zadnjih tekmah je dokazal, da je izvrsten strelec, poleg tega pa pride po žogo na sredino in veliko sodeluje v igri," je nad igro Podolskega vse bolj navdušen Magath.

Pri Spartaku bo manjkal Maksim Kaliničenko, ki je kaznovan. Po poškodbi ličnice se vrača Jegor Titov. Moskovčani niso dobili niti ene od zadnjih 17 tekem v Ligi prvakov. Če ne zmagajo v Münchnu, bodo izenačili neslavni rekord Aeka iz Aten. Od šestih medsebojnih tekem so Bavarci dobili štiri. Pred petimi leti je bilo v Münchnu kar 5:1.




Torek ob 20.45:
Skupina A:
CHELSEA - WERDER BREMEN
BARCELONA - LEVSKI SOFIJA
Skupina B:
SPORTING LIZBONA - INTER
BAYERN - SPARTAK MOSKVA
Skupina C:
GALATASARAY - BORDEAUX
PSV EINDHOVEN - LIVERPOOL
Skupina D:
OLYMPIACOS - VALENCIA
ROMA - ŠAHTJOR DONECK

Sreda ob 20.45:
Skupina E:

DINAMO KIJEV - STEAUA
LYON - REAL MADRID
Skupina F:
KÖBENHAVN - BENFICA
MANCHESTER UNITED - CELTIC
Skupina G:
PORTO - CSKA MOSKVA
HAMBURGER SV - ARSENAL
Skupina H:
MILAN - AEK ATENE
ANDERLECHT - LILLE