Kakšen sprejem bo dočakal Diarra na stadionu Gerland? Foto: EPA
Kakšen sprejem bo dočakal Diarra na stadionu Gerland? Foto: EPA
Rooney in Ferguson
Wayne Rooney se po prestani kazni vrača v Fergusonovo enajsterico. Foto: EPA
Jens Lehmann
Jens Lehmann je po prejetem rdečem kartonu takole zapustil Stade de France, po kazni dveh tekem bo ponovno v vratih Londončanov. Foto: EPA
Filippo Inzaghi
Zimzeleni Filippo Inzaghi bo osrednji napadalec rdeče-črnih. Foto: EPA

Malijski vezist je prišel v špansko prestolnico na izrecno željo novega stratega Reala Fabia Capella prav iz Lyona za 26 milijonov evrov po dolgotrajnih pogajanjih in izsiljevanjih. Mahamadou Diarra je celo nehal trenirati in zagrozil, da ne bo več zaigral za petkratnega zaporednega francoskega prvaka.

"Morali bomo biti zelo previdni," svari kreator francoske igre Brazilec Juninho. "Real se je zelo spremenil, z novim trenerjem imajo drugačno miselnost," največjo nevarnost mojstrski izvajalec prostih strelov vidi v taktičnih sposobnostih Italijana na klopi galaktikov.

Ko se srečata dva Škota ...
Na Otoku se bosta medtem spopadla velikana britanskega nogometa: angleški Manchester United in škotski Celtic. Po lanski katastrofalni evropski sezoni in poletnemu začetku v domačem prvenstvu rdeči vragi pričakujejo tri točke.

Dodatna popestritev srečanja bo trenerski obračun med Škotoma, Alexom Fegusonom in Gordonom Strachanom. Ko je slednji kot igralec zapustil Aberdeen, ki ga je takrat vodil Sir Alex, in se podal prav v Manchester, ga je trener pospremil z nič kaj prijaznimi besedami: "Le kdo hoče tako usranega igralca, kot si ti?" No, že čez dve leti je Ferguson prevzel krmilo Man U-ja.

Topničarji brez Henryja
Poraženca pariškega finala LP-ja, Arsenal, pesti poškodba Henryja in slaba forma (še brez zmage v državnem prvenstvu), gostuje pa pri uspeha željnemu HSV-ju. Thierry Henry se je v torek poškodoval na treningu in staknil manjšo poškodbo noge. Drugi letošnji novinec v prestižni Ligi prvakov Köbenhaven gosti portugalsko Benfico.

V Kijevu se bosta pomerila vzhodnoevropejska nogometna velikana, kijevski Dinamo in romunska Steaua, evropski prvak iz leta 1986 ter letošnji krvnik Gorice v drugem predkrogu tekmovanja.

V skupini H se v sosedskem obračunu srečujata belgijski Anderlecht in severnofrancoski Lille. Belgijski prvaki so bili na domačem igrišču že šestkrat zapored poraženi. Na drugi tekmi skupine se bosta pomerila pomiloščeni Milan in grški AEK-a. Ruski prvak CSKA bo evropsko sezono odprl z gostovanjem pri Portu - ravno pred dvema letoma sta se razšla z remijem brez golov.

Liga prvakov
1. krog, sreda ob 20.45:


Skupina E:
DINAMO KIJEV - STEAUA
LYON - REAL MADRID

Skupina F:
KÖBENHAVN - BENFICA
MANCHESTER UNITED - CELTIC

Skupina G:
PORTO - CSKA MOSKVA
HAMBURGER SV - ARSENAL

Skupina H:
MILAN - AEK ATENE
ANDERLECHT - LILLE