Bodo Ronaldinhove prošnje uresničene? Foto: EPA
Bodo Ronaldinhove prošnje uresničene? Foto: EPA
Roberto Mancini
Roberto Mancini se zaveda, da en slab večer lahko spodkoplje celotno sezono. Foto: EPA
Gerard Houllier in Sydney Govou
Gerard Houllier in Sydney Govou sta prišla v Rim po zmago. Foto: EPA
Jose Mourinho.
Jose Mourinho zatrjuje, da je tudi letos na pravi poti do novih lovorik. Foto: EPA

Katalonci ne najdejo zmagovitega ritma, s katerim so si lani pokorili Evropo in Španijo (izgubili so derbi z Valencio z 1:2), ob tem pa so razkrili še notranje spore. Trener Frank Rijkaard v kader za tekmo nekoliko presenetljivo ni vključil napadalca Samuela Eto'oja, vendar naj to ne bi bila posledica spora iz prejšnjega tedna, ampak je Kamerunec sam želel, da ne igra, ker po poškodbi še ni dovolj pripravljen. Od prve minute bi lahko zaigral Lionel Messi.

Igralci redsov (Craig Bellamy je s palico za golf napadel Johna Arneja Riiseja) so se na pripravah za tekmo na Nou Campu zapletli v medsebojni pretep. "Igralci so se na Portugalskem resnično trudili, toda proti nekaterim bo potrebno ukrepati in jih denarno kaznovati zaradi neprimernega vedenja," težav z disciplino ni skrival Španec na delu v Angliji, Rafa Benitez.

"Če nisi zmagal zadnje tekme, moraš dobiti naslednjo," je preprosto vodilo, ki se ga skuša držati Rijkaard. Barca je na dozdajšnjih šestih tekmah le enkrat slavila, na domači zelenici pa še sploh ni zatresla mreže Otočanov.

Bodo netopirji ogrozili črno-modre
Poslastico napovedujejo v Milanu, kjer nepremagljivi Inter, ki je v državnem prvenstvu konec tedna zabeležil rekordno 16. zaporedno zmago, pričakuje vse bolj zdravo Valencio, ki se je s skalpom Barcelone vrnila v igro za domačo krono. Vendar je tehtnica na strani Italijanov, saj so v zadnjih petih letih kar dvakrat izločili Špance v četrtfinalu Lige prvakov, za nameček pa so jih pred dobrim letom ponižali na Mestalli s 5:1. "Že prej sem poudaril, da je Inter veliko moštvo, toda ob tem je potrebno vedeti, da Valencia ni podobna moštvom iz italijanske lige," je trener netopirjev Quique Flores opozoril na letošnjo nižjo kakovost Serie A. Pri Interju bo manjkal poškodovani Patrick Vieira.

Mourinho se vrača v mesto uspeha
Razvpiti Jose Mourinho se s Chelseajem vrača v mesto, kjer je zgradil svojo uspešno kariero. V Portu ga bo pričakalo mešano razpoloženo občinstvo, ki pa vseeno računa na presenečenje in ponovitev čarobnega leta 2004. "Vem, da bo sprejem v Portu tudi neprijazen, toda ljudje se morajo zavedati, da sem profesionalec," napoveduje preboj v nadaljnje boje Portugalec, ki v zadnjem času ne uživa več popolnega zaupanja lastnika kluba Romana Abramoviča. Pred dvema sezonama sta se kluba srečala v skupinskem delu, na Dragau so bili Portugalci boljši z 2:1.

Bodo Francozi upravičili pričakovanja?
Lyon je po nizu slabih predstav v Franciji končno zmagal in naj bi prebrodil krizo, ki je načela petkratne zaporedne prvake ob koncu prejšnjega leta. Četa Gerarda Houllierja, ki si je za cilj zastavila polfinale LP-ja, bo na Olimpicu pričakala ranjena Roma, ki se je po porazu z Empolijem poslovila od sanj o italijanskem prvaku. "Pred tekmo z Lyonom smo samozavestni, saj se v moštvo vračata Mancini in Taddei," je optimističen trener sinov volkulje Luciano Spalletti. Pri gostih bosta niti igre nadzirala Tiago Mendes in Juninho, ki sta v prvenstvu nazadnje počivala. Lyon je na zadnjih 10 gostovanjih izgubil le enkrat (v lanskem četrtfinalu proti Milanu).

Osmina finala, prve tekme, torek ob 20.45:
CELTIC - MILAN 0:0

LILLE - MANCHESTER UNITED 0:1 (0:0)
Giggs 83.

PSV EINDHOVEN
- ARSENAL 1:0 (0:0)
Mendez 61.

REAL MADRID
- BAYERN 3:2 (3:1)
Raul 10., 28., van Nistelrooy 34.; Lucio 23., van Bommel 88.

Sreda ob 20.45:
ROMA - LYON
BARCELONA - LIVERPOOL
PORTO - CHELSEA
INTER - VALENCIA

Povratne tekme bodo 6. in 7. marca.
T. G.