Luis Suarez in Lionel Messi sta zrežirala novo zmago Barcelone. Foto: Reuters
Luis Suarez in Lionel Messi sta zrežirala novo zmago Barcelone. Foto: Reuters
Philippe Coutinho je prvič zaigral v dresu Barcelone. Foto: Reuters

Espanyol je prvo tekmo prejšnji teden presenetljivo dobil z 1:0, a na Camp Nouu ni imel možnosti. Gostitelji so imeli kar 75-odstotno posest žoge in preboj v polfinale ni bil ogrožen.

Branilci pokalnega naslova so povedli že v 9. minuti, ko je Aleix Vidal z desne strani podal pred vrata, kjer je Luis Suarez z glavo zatresel mrežo. V 25. minuti je Lionel Messi prišel do strela z roba kazenskega prostora, žoga je zadela branilca Nalda, spremenila smer in vratar Pau Lopez je bil nemočen. Deset minut pred koncem je imel Messi veliko priložnost za 3:0, vendar ni bil natančen s sedmih metrov po podaji Jordija Albe.

V 68. minuti je završalo na tribunah. V dresu Barcelone je debitiral Philippe Coutinho, ki je prišel iz Liverpoola. Zamenjal je Andresa Iniesto. Gostje so skušali s protinapadom doseči zadetek, ki bi jih popeljal naprej, a so bili zelo nespretni. Dve minuti pred koncem je Messi z glavo zadel vratnico po lepi podaji Ivana Rakitića z desne strani.

Četrtfinale, povratne tekme:
BARCELONA - Espanyol 2:0 (2:0) 0:1
Suarez 9., Messi 25.

Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Rakitić (93./Andre Gomes), Busquets, Vidal (63./Paulinho), Iniesta (68./Coutinho), Messi, Suarez.

Espanyol: Pau Lopez, Navarro, Naldo, Hermoso, Aaron Martin, David Lopez, Darder (46./Baptistao), Javi Fuego, Victor Sanchez (86./Melendo), Granero (65./Sergio Garcia), Gerard.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz


SEVILLA - Atletico Madrid 3:1 (1:1) 2:1
Escudero 1., Banega 48./11-m, Sarabia 79.; Griezmann 13.
Oblak (Atletico Madrid) je bil na klopi.

Alaves - VALENCIA * 4:4 (2:1, 0:0) 1:2
Munir 73., Sobrino 86.; Santi Mina 77.
* - po streljanju 11-m

Real Madrid - LEGANES 1:2 (0:1) 1:0
Benzema 47.; Eraso 31., Gabriel 56.