Gerard Deulofeu se vrača na Goodison Park. Foto: Reuters
Gerard Deulofeu se vrača na Goodison Park. Foto: Reuters

Liverpoolski klub je aktualnim evropskim in španskim prvakom odštel šest milijonov. Barca ima poleg odkupne klavzule pozneje tudi prvo opcijo za nakup igralca ob morebitni prodaji. Deulofeu, ki je nekoč veljal za izjemnega talenta, je bil že v sezoni 2013/14 posojen Evertonu in igral zelo dobro. Preteklo sezono je preživel v Sevilli, kjer pa se ni naigral. Barcelona ima v napadu izvrstne igralce, obenem pa na vrata prve ekipe trkajo še nekateri obetavni mladeniči in tako za krilnega napadalca ni bilo prostora.

"Gerarda ne bo treba v Evertonu predstavljati nikomur. Vsi se zavedamo, da gre za izjemnega talenta. Ko je bil posojen, smo spoznali, da ne gre le za nadarjenega nogometaša, ampak tudi osebo z dobrim značajem. To je velika okrepitev za naš klub. V Evertonu se počuti kot doma in zdaj je še bolj zrel, kot je bil, ko je prvič prišel k nam," je dejal menedžer kluba z Goodison Parka Roberto Martinez.

Arsenal je v svoje vrste pripeljal nadarjenega Romuna Vlada Dragomirja. S topničarji je podpisal triletno pogodbo, nazadnje pa je 16-letni vezist igral za Poli iz Timisoare, ki so ji Londončani odšteli 100.000 evrov. Zanj je interes pokazal tudi milanski Inter.