Franck Ribery je blestel proti Šahtarju, branilci so ga zaustavljali na vse mogoče načine. Foto: EPA
Franck Ribery je blestel proti Šahtarju, branilci so ga zaustavljali na vse mogoče načine. Foto: EPA

Oba nosilca igre bosta gotovo manjkala na sobotni tekmi 25. kroga Bundeslige proti Werderju v Bremnu. Ribery si je poškodoval gleženj in je tekmo končal po uri igre. Robben je zelenico zapustil v 19. minuti, poškodoval si je stegensko mišico, ima pa tudi bolečine v hrbtu. Klubski zdravnik Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt je obema predpisal počitek do ponedeljka, ko naj bi znova trenirala.

Ribery je bil izjemno razpoložen za igro, v 49. minuti je zadel za 3:0. V prvem polčasu ga je Douglas Costa s komolcem podrl na tla, Francoz ga sploh ni videl, saj je pritekel za njegov hrbet. "Že na prvi tekmi me je ves čas izzival. V takih položajih moraš ostati miren, čeprav je prav to seveda najtežje," je pojasnil Ribery.

Bavarci so imeli ogromno premoč (streli 25:3, posest 74:26 %). Ukrajinci so že v 3. minuti ostali z deseterico, ko je škotski sodnik William Collum prestrogo pokazal rdeči karton Aleksandru Kučerju, ki je podrl Maria Götzeja. To je bila najhitrejša izključitev v zgodovini Lige prvakov. Thomas Müller je zadel z bele točke in tekma je bila tako rekoč odločena.

"Zares škoda, da Fifa nikakor ne ukine pravila o trojnem kaznovanju igralca. Enajstmetrovka je popolnoma dovolj, tako pa je igralec še izključen in ne sme igrati na naslednji tekmi. To je najbolj neumno pravilo v modernem nogometu. Na Allianz Areno so prišli gledalci tudi iz številnih oddaljenih držav, veselili so se te tekme, po treh minutah pa je bilo vsega konec in lahko bi že odšli proti domu," je pojasnil častni predsednik Bayerna Franz Beckenbauer.