Ključni trenutek v letošnji sezoni Bundeslige - Arjen Robben je z bele točke streljal naravnost v roke Romana Weidenfellerja. Foto: EPA
Ključni trenutek v letošnji sezoni Bundeslige - Arjen Robben je z bele točke streljal naravnost v roke Romana Weidenfellerja. Foto: EPA
Arjen Robben
Robben je najprej izsilil najstrožjo kazen, potem pa jo zapravil in prejel številne kritike. Foto: EPA
Borussia do ključne zmage nad Bayernom

Bayern je na ključni tekmi v boju za naslov nemškega prvaka izgubil z 1:0, čeprav je bil v drugem polčasu boljši tekmec. Borussia, ki je prevladovala v prvem delu, a ji ni uspelo zadeti, ima štiri kroge pred koncem šest točk naskoka in je tik pred ubranitvijo naslova.

"Kaiser Franz": Na Nizozemskem ne poznajo nepisanih pravil
"Če bi bil jaz trener, Arjen zagotovo ne bi streljal z bele točke. Nad njim je bil storjen prekršek in staro pravilo pravi, da nato nikoli ta igralec ne strelja z enajstih metrov. Očitno to pravilo še ni prišlo do Nizozemcev," je bil oster častni predsednik Bayerna Franz Beckenbauer, ki je bil strokovni komentator na televizijski postaji Sky Sports. Ob odmoru je bil "Kaiser" zelo razočaran nad igro Bavarcev: "Tako slabega Bayerna že dolgo nisem videl, prav nič ne uspeva."

Uvidevnejši je bil trener Jupp Heynckes, ki je bil zelo zadovoljen s prikazano igro svojih izbrancev v drugem polčasu. "V nogometu so se take stvari že velikokrat dogajale. Arjen je najbolj potrt zaradi vsega skupaj, ne bom še dodatno prilival olja na ogenj," je poudaril 66-letni strateg.

Robben je bil popolnoma v svojem svetu, izpada Nevena Subotića, ki mu je takoj po zapravljeni enajstmetrovki namenil nekaj sočnih besed, sploh ni registriral. Prvih deset strelov z bele točke v dresu Bayerna je zadel, najpomembnejšega pa je poslal naravnost v roke Romana Weidenfellerja.
V 77. minuti je obstal pred svojim golom, medtem ko so soigralci postavili ofsajdzanko. Robert Lewandowski zaradi počasnosti Robbna ni bil v prepovedanem položaju, ko je spremenil smer žogi po strelu Kevina Grosskreutza. Pika na i črnega večera je bil sodnikov podaljšek, ko je najprej Subotić z glavo stresel lastno prečko, odbite žoge pa Robben s treh metrov ni znal pospraviti v mrežo, ampak je streljal daleč prek vrat.

Grenki spomini tudi s finala SP-ja v JAR-u
"Sploh ne vem, kaj naj povem. To je veliko razočaranje in grenka izkušnja. Sramotno. V treh letih, odkar sem pri Bayernu, sem streljal že deset enajstmetrovk, a prav tokrat sem prvič zgrešil. Ogorčen sem. Zdaj lahko rečemo, da je Borussia znova prvak," je bil potrt Nizozemec, ki je v finalu svetovnega prvenstva leta 2010 proti Španiji zapravil največjo priložnost za Nizozemsko. Sam se je znašel pred vratarjem Ikerjem Casillasom, a je slabo streljal, Španci pa so po podaljšku slavili z 1:0.

Priložnost za oddolžitev v finalu pokala
Vse kaže, da bo Bayern prvič po 16 letih dve leti zapored ostal brez naslova nemškega prvaka. Borussia iz Dortmunda je bila prvak v sezonah 1994/95 in 1995/96. Bavarce v polfinalu Lige prvakov čakata dve težki tekmi z madridskim Realom, 12. maja pa se bodo v finalu nemškega pokala znova srečali z Dortmundčani. Po štirih grenkih porazih na medsebojnih motiva zagotovo ne bo manjkalo.

Borussia do ključne zmage nad Bayernom