Inter bo v ponedeljek igral proti Ceseni, nato sledi potovanje v Abu Dabi. Foto: EPA
Inter bo v ponedeljek igral proti Ceseni, nato sledi potovanje v Abu Dabi. Foto: EPA
Barcelona
Tako je videti prihodnost Barcelone (Lionel Messi je v igro vstopil v 63. minuti). Foto: EPA

Inter je bil že pred tekmo zadnjega kroga predtekmovanja Lige prvakov uvrščen v osmino finala, a vse bolj se zdi, da so čevlji Joseja Mourinha za Beniteza morda preveliki. Inter je lani v zgodovinski sezoni osvojil tako Ligo prvakov, domače prvenstvo in pokal. V izjemno dolgi sezoni je izgubil le sedemkrat.

Mestni tekmec beži že za 10 točk
Modro-črni imajo letos že pred koncem septembra na svojem računu sedem porazov, številne neprepričljive igre, na lestvici Serie A pa so šele na petem mestu, deset točk za vodilnim mestnim tekmecem Milanom. Benitez se za povrh bojuje še s številnimi poškodbami ključnih elementov njegove zasedbe.

Benitez upa na pozitivno prevetritev
"Zdaj odhajamo na svetovno klubsko prvenstvo. Upam, da nas bo to potovanje osvežilo, prevetrilo in dalo novih moči," pot iz krize išče španski strateg. Na tem tekmovanju bi se v ekipo lahko vrnil najboljši strelec Diego Milito, bolj verjetno pa je, da bi se Argentinec na zelenice vrnil z januarjem.

Barcelona priložnost ponudila mladcem
Z razpletom torkovih tekem so lahko zelo zadovoljni tudi pri Barceloni, ki je ugnala Rubin Kazan z 2:0. Sam izid ni presenetljiv, navijače ponosa Katalonije bolj veseli pogled na nogometaše, ki so stopili na zelenico Camp Noua. Večina udarne ekipe je dobila prost večer, mladci iz B-ekipe pa so ponujeno priložnost sprejeli z odprtimi rokami. Rusko mrežo sta zatresla Andreu Fontas (21 let) in Victor Vazquez (23), z domiselno igro pa so nase opozorili tudi Thiago Alcantara (19), Marc Bartra (19) in Jonathan dos Santos (20).

Vazquez izkoristil ponujene minute
"V mladinski šoli sem igral skupaj z Lionelom Messijem in Gerardom Piquejem, zato sem bil toliko bolj vesel, da sem tudi sam dobil priložnost in danes z njima igral tudi v članski ekipi. Ponujene minute sem želel čim bolje izkoristiti, gol pa je bil le dodatna nagrada. Z mojim nastopom je bil zadovoljen tudi trener Pep Guardiola," je bil presrečen Vazquez.

Real le z enim produktom svoje mladinske šole
Guardiola ob tej priložnosti ni pozabil omeniti, da vsi nominiranci za zlato žogo (Lionel Messi, Andres Iniesta in Xavi) prihajajo iz Barcelonine mladinske šole, ki očitno odlično dela še naprej. Ob tem misel takoj preide na večnega tekmeca Reala. Madridski klub ima z Ikerjem Casillasom v svoji udarni enajsterici zdaj le enega nogometaša, ki se je kalil v tamkajšnji mladinski šoli.