Robert Berić je 3. novembra v Evropski ligi prispeval zmagoviti gol za St. Etienne ob slavju nad Gabalo z 1:2, potem ko si je na tem srečanju poškodoval stegensko mišico, pa je v zadnjih treh mesecih na igrišču preživel vsega 111 minut. Foto: EPA
Robert Berić je 3. novembra v Evropski ligi prispeval zmagoviti gol za St. Etienne ob slavju nad Gabalo z 1:2, potem ko si je na tem srečanju poškodoval stegensko mišico, pa je v zadnjih treh mesecih na igrišču preživel vsega 111 minut. Foto: EPA
Roman Bezjak
Roman Bezjak je v zadnjem letu član udarne enajsterice Slovenije, njegov klubski status pa je v zadnjih mesecih precej slabši. Foto: BoBo

Čez tri dni čaka 10-kratne francoske prvake ena najprestižnejših tekem v zadnjih letih, saj se bodo v "gledališču sanj" v 1/16 finala Evropske lige pomerili z Manchester Unitedom. To bo prvo srečanje teh dveh klubov po letu 1977, ko sta si nasproti stala v 1. krogu Pokala pokalnih zmagovalcev.

Berić je pred božičem opravil manjši kirurški poseg v desnem kolenu, v katerem je zaradi izrastka čutil bolečine. Zaradi hude poškodbe tega kolena, ko si je strgal križne vezi, je v prejšnji sezoni počival od novembra do maja.

Tudi v tej sezoni je na zelenici preživel zelo malo časa. V francoskem prvenstvu je zbral sedem nastopov, nazadnje sredi decembra, ko je na dveh tekmah skupaj igral 33 minut. Tedaj je do 78. minute dobil priložnost še ob izpadu St. Etienna v osmini finala ligaškega pokala proti Nancyju (0:1). Predtem je moral pet tednov počivati zaradi poškodbe stegenske mišice na tekmi Evropske lige proti Gabali.

Bolečine v stegnu so mu ponagajale tudi pred dnevi, ko je že kazalo, da se bo znova znašel v ekipi. Tako je moral izpustiti gostovanje v 1/16 finala francoskega pokala v Auxerru, kjer so Les Verts doživeli visok poraz s 3:0, in prvenstveni derbi proti Lyonu, kjer so slavili z 2:0. V zadnjem tednu trener Christophe Galtier še ni mogel računati nanj niti v Nici (poraz z 1:0) in v nedeljo ob slavju s 4:0 nad Lorientom, ko je St. Etienne dosegel svojo najvišjo zmago po maju 2015. Na lestvici Ligue 1 trenutno zaseda peto mesto.
AS: Na Oblaka lahko računajo že v Leverkusnu
Po pisanju španskega športnega časopisa AS bi se prihodnji teden med vratnicama na tekmi osmine finala Lige prvakov med Bayerjem in Atleticom Madrid lahko znašel tudi Jan Oblak. Specialist dr. Andrew Wallace, ki mu je pred dvema mesecema v Londonu operiral poškodovano ramo, je prižgal zeleno luč, Škofjeločan se bo tako že ta teden pridružil treningom ekipe. Sprva je bila njegova vrnitev predvidena sredi marca, a je Oblak z vsakodnevnimi šesturnimi terapijami med okrevanjem očitno debelo prehitel tudi najoptimističnejše napovedi.
Vrnitev Bezjaka na Reko?
Roman Bezjak
, ki je avgusta iz Rijeke za tri milijone evrov prestopil v nemškega prvoligaša Darmstadt, je bil po zimskem premoru v Bundesligi na štirih tekmah vselej zunaj ekipe. Očitno ni v načrtih novega trenerja Torstena Fringsa, zato se spogleduje tudi z vrnitvijo na Reko. Vodilna ekipa hrvaškega prvenstva išče še enega napadalca, prihod Nikice Jelavića iz Kitajske je padel v vodo, zdaj pa naj bi se pojavila možnost, da jih kot posojen nogometaš okrepi Korošec.

"Najprej je treba videti, v kakšnem stanju je. Seveda je njegova želja priti, to ni sporno. Pozna nas, bil je z nami, toda v zadnjih mesecih je malo igral. Poleg tega je imel tudi poškodbo in videti moramo vse skupaj. Nihče ni čudodelec, da bi se lahko že po nekaj treningih po več mesecih neigranja vrnil na določeno raven," je za Novi list povedal trener Rijeke Matjaž Kek.

"Vsi vemo, kakšno sled je Roman pustil na Rujevici in o kakšnem igralcu govorimo. Vrata za vrnitev so malce odprta, toda tega ni tako preprosto realizirati," pa je dodal namestnik športnega direktorja Rijeke Ivan Mance.


Pregled iger slovenskih reprezentantov v preteklem tednu



NOGOMETNA REPREZENTANCA selektorja Srečka Katanca za tekmi z Malto in Poljsko (27)
Ime, priimekKlub (država)TekmaIgralni čas (ocena)Podrobnosti
VRATARJI (3)
Vid BelecCarpi (ITA II)Frosinone - Carpi 1:0vso tekmo/
Jan KoprivecAnorthosis Famagusta (CIP)Doxa Katokopia - Anorthosis 0:2

vso tekmo

/
Jan OblakAtletico Madrid (ŠPA)

Barcelona - Atletico 1:1 (P);
Atletico - Celta Vigo 3:2

/;
/

poškodovan (rama)

BRANILCI (9)
Boštjan Cesar (c)Chievo (ITA)

Sassuolo - Chievo 1:3

/

počival zaradi rdečega kartona na prejšnji tekmi

Antonio Delamea MlinarNew England Revolution (ZDA)

-

-

sezona se bo začela 3. marca

Bojan Jokićbrez kluba--

prekinil pogodbo z Villarrealom

Boban JovićBursaspor (TUR)

Bursaspor - Fenerbahče 1:1

43' (0:1) (4,6)najslabše ocenjeni igralec tekme, v 43' (dva rumena kartona), v 22' zakrivil 11-m za 0:1, podaje 6/9 (67 %)
Miha Mevlja
Rostov (RUS)*zimski premor* -7. mesto v Premier ligi, nadaljevanje 4. marca
Miral SamardžićAkhisar Belediyespor (TUR)

Akhisar Belediyespor - Rizespor 1:0

/na klopi
Gregor SikošekBröndby (DAN)*zimski premor* -2. mesto v Superligi, nadaljevanje 19. februarja
Nejc Skubic
Konyaspor (TUR)

Konyaspor - Antalyaspor 1:1

/

zunaj ekipe (poškodovan)
Dejan Trajkovski Twente (NIZ)Excelsior - Twente 1:1 63' (1:1) (6,4)podaje 9/14 (64 %), 2 dobljena dvoboja
VEZISTI (10)
Valter BirsaChievo (ITA)Sassuolo - Chievo 1:373' (1:3) (8,0)tretji najbolje ocenjeni igralec tekme, podal za zadetka za 1:1 in 1:3 v 39' in 67' (6. in 7. podaja), 1 strel, podaje 63/68 (93 %)
Matic ČrnicRijeka (HRV)*zimski premor*-1. mesto v HNL, nadaljevanje 19. februarja
Kevin KamplBayer Leverkusen (NEM)

Bayer Leverkusen - Eintracht 3:0

vso tekmo (8,0)

četrti najbolje ocenjeni igralec tekme, 1 strel, podaje 50/62 (81 %), 2 dobljena dvoboja

Rene KrhinGranada (ŠPA)

Eibar - Granada 4:0

/

zunaj ekipe (poškodovan)

Rok KronaveterOlimpija (SLO)*zimski premor* -2. mesto v PLTS, nadaljevanje 25. februarja
Jasmin KurtićAtalanta (ITA)Palermo - Atalanta 1:370' (1:2) (7,0)
2 strela, podaje 48/52 (92 %), 4 dobljeni skoki
Nik OmladičEintracht Braunschweig (NEM II)Nürnberg - Eintracht Braunschweig 1:1/

počival zaradi kartonov

Aleks PihlerMaribor (SLO)*zimski premor*-

1. mesto v PLTS, nadaljevanje 25. februarja

Benjamin Verbič
Köbenhavn (DAN)

*zimski premor*

-1. mesto v Superligi, nadaljevanje 19. februarja
Miha ZajcEmpoli (ITA)Inter - Empoli 2:0 76' (2:0) (6,0)1 strel, podaje 3/4 (75 %)
NAPADALCI (5)
Robert BerićSt. Etienne (FRA)

St. Etienne - Lorient 4:0

/

poškodovan

Roman BezjakDarmstadt (NEM)Darmstadt - Borussia Dortmund 2:1/

zunaj ekipe

Josip IličićFiorentina (ITA)

Fiorentina - Udinese 3:0

/na klopi
Milivoje NovakovićMaribor (SLO)*zimski premor*-

1. mesto v PLTS, nadaljevanje 25. februarja

Andraž Šporar Basel (ŠVI)Thun - Basel 0:2

64' (0:0)

/


V tabelo so za igralnim časom dodane ocene statističnega portala WhoScored.

Ocene so decimalne od 1 do 10 po študijskem sistemu, izhodišče pa znaša 6,0. Vrednosti se določajo na podlagi dogodkov in dejavnosti nogometaša (od golov, ključnih podaj, podaj, preigravanj do posredovanj in napak ter kazni). WhoScored pokriva 15 svetovnih lig in obe evropski tekmovanji. Pri opombah o najvišji ali najnižji oceni se ne upoštevajo rezervisti.