Se je Cristiano Ronaldo sploh pripravljen preseliti iz Madrida v Milano? Foto: Reuters
Se je Cristiano Ronaldo sploh pripravljen preseliti iz Madrida v Milano? Foto: Reuters
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi, ki je zaradi veseljačenja v vili Arcore v političnih težavah, je po letih premora znova pokazal veselje do zapravljanja za okrepitve Milana. Foto: EPA

"Ronaldo v Milanu? Sanje niso prepovedane, včasih se tudi uresničijo. Če osvojimo scudetto, potem bomo v poletnem prestopnem roku kupili eno ali dve zveneči nogometni imeni. Prepričan sem, da nihče ne bi imel nič proti, če bi bil to Ronaldo," je v pogovoru za svojo televizijsko postajo Italia 7 Gold dejal Berlusconi, ki ni skrival navdušenja nad nogometnim virtuozom v majici madridskega Reala - Cristianom Ronaldom.

Se obeta nov rekordni prestopni znesek?
Nogometni velikan iz Lombardije je pred začetkom sezone v svoje vrste zvabil Šveda Zlatana Ibrahimovića (Barcelona) in Brazilca Robinha (Manchester City), medtem ko je Ronaldo že drugo sezono član Reala iz Madrida. Pred tem je CR9 igral za angleški Manchester United, ki ga je za 94 milijonov evrov prodal moštvu iz španske prestolnice, kar je absolutni nogometni rekord za prestop igralca.

Medtem ko je bila Ronaldova želja, da zapusti "deževni in neprijazni Manchester", v zadnji sezoni v Angliji javna skrivnost, se še ni pojavilo nobeno znamenje Portugalčevega nezadovoljstva z razmerami in okoljem v "kraljevem klubu."

"Rdeče-črni" pred italijanskim naslovom
Milan po 32 krogih vodi v elitnem italijanskem nogometnem prvenstvu, pred drugouvrščenim Napolijem ima šest krogov pred koncem sezone tri, pred tretjeuvrščenim Interjem iz Milana pa pet točk prednosti.

Po izbruhu Ibrahimovića v končnici nedeljske tekme s Fiorentino, ki jo je Milan dobil z 2:1, so italijanski mediji navajali Berlusconijevo vprašanje: "Mar sem svoj denar vrgel stran?" Jezikavi Šved je v ponedeljek dobil tri tekme prepovedi nastopanja zaradi žaljenja stranskega sodnika na tekmi v Firencah.

Nakupi zaradi pomladitve ali zaradi "Ruby"?
Milan je kljub uspešni sezoni potreben nadaljnje prenove in pomladitve, kar mu omogočajo tudi številne iztekajoče se pogodbe, med njimi tudi z vezistoma Clarenceom Seedorfom in Andreo Pirlom, za katera pa je Berlusconi dejal, da ostajata v klubu. Po drugi strani poznavalci razmer na Apeninskem polotoku poudarjajo, da želi Berlusconi z uspehi Milana in nakupi nogometnih zvezdnikov vsaj deloma odvrniti pozornost od odmevne afere "Ruby", zaradi katere se po dolgem času premierjev stolček resno maje.