Boštjan Cesar v angleških medijih nastopa v ključni vlogi. Daily Mail je pripravil pravo fotoanalizo dogodka iz prvega polčasa. Foto: Reuters
Boštjan Cesar v angleških medijih nastopa v ključni vlogi. Daily Mail je pripravil pravo fotoanalizo dogodka iz prvega polčasa. Foto: Reuters
Nogometaši misli usmerili proti Poljski
Švedski sodnik pomagal Angležem
Zadetek Ljubijankiča na Wembleyju
Drugi gol Defoeja
Lampard izkoristil darilo sodnika

"Še vedno ne padaš, Rooney?" se sprašuje Daily Mail, potem ko je napadalec Manchester Uniteda po vročih razpravah o teatralnem padcu Eduarda na tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov povedal: "Včasih raje streljam, kot pa da bi padel. Tega nisem nikoli namerno naredil. Vsi vedo, da sem pošten igralec."

Večina angleških medijev se je po zmagi nad Slovenci z 2:1 tudi s pomočjo najmanj sporno dosojene enajstmetrovke obregnila ob zgornjo izjavo in obtožbe kapetana Johna Terryja, da se je simuliranje v britanskem nogometu povečalo zaradi prihoda tujcev.


Pridiga kapetana spada med pravljice

"Pridiga angleškega kapetana pred tekmo, da so naši igralci prepošteni, da bi padali, spada med pravljice," navaja Mirror Football in ob dogodku iz 30. minute dodaja: "Ni šlo za hoolywoodsko produkcijo, bolj za rezultat tega, da sta se tako Rooney kot Cesar vlekla za majici. Rooney je pokazal vsaj toliko spodobnosti, da je bil v zadregi zaradi radodarnosti sodnika."

Ko bi se Eriksson na Wembley vrnil v sredo ...
Jonas Eriksson je seveda zgodba zase, na najbolj humoren način, v svojem slogu pač, se ga je lotil tabloid News of the World: "Lepo, lepo prosim, ali bi lahko gospoda Erikssona imeli na Wembleyju znova v sredo zvečer," pred ključno angleško tekmo proti Hrvaški za nastop na SP-ju, piše Rob Beasley in dodaja:

Lampard bi moral v znak fair-playja streljati med navijače
"Pa ne mislim nekdanjega selektorja Svena Görana Erikssona, temveč njegovega rojaka, sodnika, ki je bil glavni zvezdnik pri angleški zmagi nad Slovenijo./ ... / Bilo je neverjetno. Nad Rooneyjem je bil storjen prekršek ravno toliko, da bi moral Frank Lampard strel z bele točke v znak fair-playja poslati med slovenske navijače."

Znova zablode v obrambi
"Anglija je zmagala na Wembleyju, kar je pod Capellom že navada, ampak Italijan mora ogromno pretehtati. Zablode v obrambi, ki so zaznamovale prejšnje tekme, so bile znova vidne. Še posebej, ko so se Slovenci približali Glenu Johnsonu," opozarja The Times.

Posebne pozornosti deležen tudi Defoe
Veliko pozornosti je pripadlo tudi strelcu zmagovitega zadetka, Jermainu Defoeju, ki igra v strašanski formi. "Je najbolj naraven "finišer", kar jih je imela Anglija po Michaelu Ownu. Zagotovo bo smrtonosna menjava v Južni Afriki."

"Slovenija bi kaj lahko povedla"
"Slovenija bi kaj lahko povedla do enajstmetrovke. Začeli so bolj živahno, bili dobro organizirani v obrambi in odigrali nekaj atraktivnega nogometa s hitrimi podajami," je eno redkih hvalnic Kekovi četi namenil Reuters.

Rooney kralj kazenskega prostora - tako ali drugače
Eduardo bo v dresu hrvaške reprezentance znova pretil angleškim navijačem že v sredo. Z Rooneyjem se njuni usodi zadnje tedne nenehno prepletata. Rooney je proti Eduardovemu Arsenalu v derbiju 4. kroga angleškega prvenstva izenačil ravno s strelom z bele točke, ki jo je sam priigral, index.hr zato pred sredinim obračunom, ko bi Angleži z zmago že lahko potrdili pot na SP, poudarja: "Rooney je kralj kazenskega prostora. Pa naj zadeva ali pa se valja po zelenici."

Nogometaši misli usmerili proti Poljski
Švedski sodnik pomagal Angležem
Zadetek Ljubijankiča na Wembleyju
Drugi gol Defoeja
Lampard izkoristil darilo sodnika