Nazadnje je Thierry Henry igral za Barcelono, s katero je osvojil zadnjo manjkajočo veliko lovoriko - Ligo prvakov. Foto: Reuters
Nazadnje je Thierry Henry igral za Barcelono, s katero je osvojil zadnjo manjkajočo veliko lovoriko - Ligo prvakov. Foto: Reuters

Prvič naj bi dres moštva, ki je bilo pred prihodom avstrijskega sponzorja leta 2006 11 sezon znano kot Metrostars, oblekel že 22. julija, ko se bodo "biki" v prijateljski tekmi pomerili z angleškim Tottenhamom.
Cilj je osvojitev prve lovorike
"Brez dvoma je Thierry Henry eden najuspešnejših in najbolj prepoznavnih nogometašev v zadnjih 15 letih. Presrečni smo, da se je odločil priti k nam. Njegovi uspehi z reprezentanco so izjemni in dokazal je, da je pravi zmagovalec," navdušenja ni mogel skriti nekdanji nemški nogometaš in trenutno eden glavnih mož pri nogometni frakciji Red Bulla, ki ima v lasti tudi avstrijski klub iz Salzburga, Dietmar Beiersdorfer.
"Podajam se v novo razburljivo poglavje v moji karieri. V čast mi bo igrati za moštvo New York Red Bulls. Moja naloga bo, da bom pomagal ekipi osvojiti prvo lovoriko. Uprava in sponzor sta povsem predana nogometu, zato sem prepričan, da nam bo s soigralci uspelo," je visoke načrte razkril 32-letni Henry.
Drugi superzvezdnik v Ligi MLS
Henry bo tako skupaj z Davidom Beckhamom, ki igra na drugi strani ZDA za Los Angeles Galaxy, prvi zvezdnik ameriške lige MLS. V "veliko jabolko" se kapetan francoske izbrane vrste seli iz Barcelone, kjer je preživel tri sezone. V katalonski prestolnici je v zadnjem letu zelo malo igral, blestel pa je v sezoni 2008/09, ko je bil v napadu skupaj z Lionelom Messijem in Samuelom Eto'ojem tako rekoč nezaustavljiv, Barca pa je osvojila zgodovinski trojček.
V karieri osvojil vse
Henry, potomec priseljencev iz Guadeloupa in Martiniqua, je članski nogomet začel igrati pri Monacu. Leta 1999 se je preselil v Torino k Juventusu, kjer pa ni dobil prave priložnosti in hitro je zapustil piemontsko prestolnico ter odšel v London k Arsenalu. Osem let je blestel v dresu topničarjev. Na 369 tekmah je dosegel kar 226 golov in je najboljši strelec kluba iz severnega Londona. Želja po osvojitvi edine manjkajoče lovorike ga je vodila k Barceloni, kjer je leta 2009 osvojil tako želeno Ligo prvakov. Leta 1998 je s Francijo postal svetovni, dve leti pozneje pa še evropski prvak.