Martin Škrtel je po skoku za žogo grdo padel na hrbet in takole obležal na zelenici Anfielda. Zdravniška služba ga je imobilizirala in po daljši prekinitvi na nosilih odnesla z igrišča. Slovak je bil zaradi dejstva, da mu niso pustili nadaljevati tekme, nezadovoljen. Foto: Reuters
Martin Škrtel je po skoku za žogo grdo padel na hrbet in takole obležal na zelenici Anfielda. Zdravniška služba ga je imobilizirala in po daljši prekinitvi na nosilih odnesla z igrišča. Slovak je bil zaradi dejstva, da mu niso pustili nadaljevati tekme, nezadovoljen. Foto: Reuters
Steven Gerrard
Tekmo svojih soigralcev je na Anfieldu spremljal tudi Steven Gerrard, ki zaradi poškodbe ne more igrati. Dolgoletni kapetan Liverpoola po koncu sezone zapušča mesto Beatlov in se podaja na avanturo v Los Angeles. Z zmago v finalu FA-pokala bi na lep način sklenil kariero v klubu, katerega član je že od leta 1987 (član članske ekipe od leta 1998). Foto: Reuters
Aston Villa
Navijači Aston Ville so napredovanje njihovih ljubljencev v polfinale FA-pokala bučno proslavili. Po zadnjem sodnikovem žvižgu na srečanju proti West Bromwichu, so vdrli na zelenico, že med tekmo pa so nase opozarjali s prižiganjem dimnih bomb, medtem ko so navijači West Broma s tribun trgali sedeže in jih metali na domače navijače. Zaradi pomanjkanja varnostnikov na stadionu v Birminghamu je angleška nogometna zveza že začela preiskavo. Foto: Reuters

Srečanje na Anfieldu je že v uvodnih minutah zaznamovala poškodba domačega branilca Martina Škrtla, ki je v skoku za žogo z Rudyjem Gestedejem grdo padel na hrbet. Slovaka je zdravniška služba imobilizirala in ga naposled na nosilih odnesla z zelenice. Po daljši prekinitvi se je tekma lahko nadaljevala.

Navijaški izgredi na Villa Parku
V polfinale so se sicer že uvrstili nogometaši Aston Ville, ki so v soboto na Villa Parku z 2:0 odpravili West Bromwich. Njihovi navijači so napredovanje v polfinale FA-pokala bučno proslavili. Po zadnjem sodnikovem žvižgu so vdrli na zelenico, že med tekmo pa so nase opozarjali s prižiganjem dimnih bomb, medtem ko so privrženci West Broma s tribun trgali sedeže in jih metali na domače navijače. Zaradi pomanjkanja varnostnikov na stadionu v Birminghamu je angleška nogometna zveza že začela preiskavo.


Rdeči zahtevali najstrožjo kazen

Prvi so si priložnost priigrali gostje, ki so prav prek Gestedeja nevarno zapretili v 13. minuti. Napadalec iz Benina z glavo ni uspel žoge usmeriti v mrežo Simona Mignoleta. Nekaj minut pozneje je zavrelo v kazenskem prostoru Blackburna, ko so gostitelji zahtevali najstrožjo kazen. Matthew Killgalon je tik pred strelom v kazenskem prostoru podrl Adama Lallano, a je piščalka glavnega sodnika Andreja Marrinerja ostala nema.

Mignolet preprečil vodstvo Blackburna
V prvem polčasu zbrani ljubitelji nogometa niso videli kaj prida od igre, še najbolj vroče je bilo v 33. minuti, ko je v polno zadel rezervist Kolo Toure, a je Marriner zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja. V nadaljevanju so nogometaši Blackburna zaigrali precej bolje, večkrat so nevarno pritisnili na obrambo rdečih, ki pa so vse poskuse, na čelu z odličnim Mignoletom, ubranili. Belgijski vratar se je moral izdatno izkazati v 49. minuti, ko je v zadnjem trenutku žogo odbil v kot po silovitem strelu z glavo Alexa Baptisteja.

Jalova premoč Liverpoola
Liverpool je v drugi polovici drugega polčasa prevladal na sredini igrišča, vseskozi je pletel mrežo okrog kazenskega prostora Blackburna, a nikakor ni našel poti mimo odlično postavljene gostujoče obrambe. Po dobri uri igre je Toure iz neposredne bližine z glavo žogo poslal v vratnico. Zadnjo lepo priložnost na tekmi je zapravil kapetan Jordan Henderson, ki je silovito sprožil z desne strani, a je bil vratar Simon Eastwood kos tudi temu poskusu.

Žreb polfinalnih parov v ponedeljek zvečer
Zadnji četrtfinalni obračun FA-pokala bo odigran v ponedeljek zvečer, ko Manchester United na Old Traffordu gosti Arsenal. Žreb polfinalnih parov je na sporedu po ponedeljkovi tekmi. Ponovno srečanje Readinga in Bradforda bo odigrano 16. marca, Blackburn in Liverpool pa se bosta na Ewood Parku ponovno udarila 7. aprila. Polfinalna obračuna, ki sta na sporedu 18. in 19. aprila, se bosta odigrala na Wembleyju.

FA-pokal, četrtfinale:
LIVERPOOL - BLACKBURN 0:0

Liverpool: Mignolet, Johnson, Lovren, Škrtel (11./Toure), Henderson, Can, Sterling, Marković (59./Balotelli), Coutinho, Sturridge, Lallana.

Blackburn: Eastwood, Henley, Kilgallon, Olsson, Baptiste, Cairney, Williamson, Evans, Conway, Marshall (68./Taylor), Gestede.

Sodnik: Andre Marriner


BRADFORD - READING 0:0

ASTON VILLA - West Bromwich 2:0 (0:0)
Delph 51., Sinclair 85.
RK: Grealish 92.; Yacob 80.

Ponedeljek ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - ARSENAL