Zlatan Ibrahimović je lani manjkal zaradi poškodbe na povratni tekmi, v sredo pa bo glavni adut Parižanov v napadu. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je lani manjkal zaradi poškodbe na povratni tekmi, v sredo pa bo glavni adut Parižanov v napadu. Foto: EPA
Laurent Blanc
Laurent Blanc je bil zelo optimističen pred težko tekmo v Londonu. Foto: EPA
Pep Guardiola in Holger Badstuber
Pep Guardiola v obrambi ni zadovoljen z Dantejem, precej bolj zaupa Holgerju Badstuberju. Foto: EPA
Philipp Lahm
Philipp Lahm si je 18. novembra zlomil gleženj, zdaj pa se je že vrnil na treninge. Foto: EPA

"Na prvi tekmi smo bili precej boljši tekmec. Vsekakor bi zmagali, če ne bi imel Thibaut Courtois tako sijajnega večera. Ob pravem času smo našli pravo formo, prepričan sem, da lahko tudi v Londonu zmagamo," je optimističen trener Laurent Blanc. Lani in predlani so Parižani izpadli v četrtfinalu in v primeru novega neuspeha bi se Blancu tresel stolček, čeprav ima pogodbo do leta 2016.

Tokrat bo na Stamford Bridgeu igral tudi "Ibra"
Strateg Parižanov še posebej opozarja na Diega Costo. "On ima res rad kontakt, ljubi dvoboje in se odlično znajde v Premier ligi. Pri vseh teh kontaktih zelo rad izziva tekmece. To je način njegove igre. Potrebuje takšne dvoboje, potem je še boljši. Nikakor se ne smemo zaplesti z njim v tako igro. Na izjemno pomembni tekmi proti Tottenhamu na Wembleyju je že od prve minute iskal take položaje, ogledal sem si finale ligaškega pokala na Wembleyju. Ko nasprotnik reagira, je dosegel cilj," je razlagal 49-letni Blanc, ki bo lahko računal na Zlatana Ibrahimovića. Švedski napadalec je na lanski tekmi na Stamford Bridgeu manjkal.

Mourinho: PSG daleč najagresivnejša ekipa
Jose Mourinho
je poudaril, da je PSG najagresivnejša ekipa, ki je igrala proti Chelseaju v letošnji sezoni. Portugalec meni, da so sodniki dovolili veliko prekrškov na Parku princev.
"Zelo sem bil presenečen na prvi tekmi, saj ima PSG fantastične igralce, ki pa so na vse načine skušali zaustaviti Edena Hazarda. En prekršek je sledil drugemu. Zares so bili celo preveč agresivni. Celo Zlatan Ibrahimović, izjemno tehnično podkovan igralec, je večkrat stekel nazaj in z drsečim štartom skušal preprečiti naše protinapade. Mislil sem, da se v Angliji igra daleč najagresivnejši nogomet, a sem se očitno zmotil. V letošnji sezoni smo igrali proti moštvom iz druge, tretje in celo četrte angleške lige, a daleč najagresivneje je igral PSG. Od njih bi pričakoval več kakovostnega in tehničnega nogometa," je v svojem slogu pojasnil Mourinho.

Guardiola: V Bundesligi bi se Šahtar boril za vrh lestvice
V Münchnu narašča napetost pred tekmo proti Šahtarju. V Lvovu sta se tekmeca razšla brez zadetkov, zato Bayern nujno potrebuje zmago. Pep Guardiola lahko računa na skoraj vse nogometaše. Xabi Alonso je kaznovan, na prvi tekmi je prejel rdeči karton. Philipp Lahm, Javi Martinez in Thiago Alcantara so že dlje časa poškodovani. Kapetan Lahm je v ponedeljek prvič treniral z ekipo.

"Treniram velik evropski klub in zavedam se, da bi imel v primeru poraza težave," je pojasnil Guardiola, ki se zaveda, da je Liga prvakov še posebej zahtevno tekmovanje, saj je ob zelo slabi sezoni dortmundske Borussie nemško prvenstvo odločeno že dolgo. Bayern niza gladke zmage in ima že enajst točk naskoka pred Wolfsburgom.

"V Bundesligi bi se Šahtar boril za vrh lestvice. Ko sem bil trener Barcelone, smo imeli vedno težave z njimi," opozarja Guardiola.

Osmina finala, povratne tekme, sreda ob 20.45:
CHELSEA - PARIS SG 1:1

Verjetni postavi:
Chelsea: Courtois, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Fabregas, Matić, Willian, Oscar, Hazard, Diego Costa.

Paris SG: Sirigu, Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Verratti, Matuidi, Pastore, Ibrahimović, Cavani.

Sodnik: Bjorn Kuipers (Nizozemska)


BAYERN - ŠAHTAR DONECK 0:0

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Rafinha, J. Boateng, Badstuber, Juan Bernat, Schweinsteiger, Alaba, Robben, Müller, Ribery, Lewandowski.

Šahtar: Pjatov, Srna, Kučer, Stepanenko, Ševčuk, Douglas Costa, Fred, Ilsinho, Taison, Alex Teixeira, Luiz Adriano.

Sodnik: William Collum (Škotska)