Bo Mura dobila nepričakovano priložnost za odlično izhodišče pred povratno tekmo? Foto: Marko Vanovšek
Bo Mura dobila nepričakovano priložnost za odlično izhodišče pred povratno tekmo? Foto: Marko Vanovšek

Iz Ukrajine je namreč prišla novica (Arsenal jo je objavil tudi na svoji spletni strani), da je v četrtek za ukrajinskega predstavnika na tekmi 3. predkroga Evropske lige igral Eric Matoukou, ki na tej tekmi zaradi kazni ne bi smel nastopiti.
Kamerunec je namreč leta 2010, ko je nosil še dres belgijskega Genka, na eni izmed evropskih tekem prejel rdeči karton. Kaznovan je bil z dvema tekmama prepovedi igranja, nato pa je bila kazen znižana na eno tekmo, vendar te kazni še ni odslužil. Matoukou je v 83. minuti dosegel tudi zadnji zadetek na srečanju v Kijevu.

Povratna tekma v Mariboru
Arsenal naj bi že vzela pod drobnogled disciplinska komisija Uefe, dokončna odločitev Evropske nogometne zveze pa naj bi bila znana v torek. Kot je znano, bo povratna tekma zaradi neustreznosti stadiona Fazanerija odigrana v Mariboru.

Po pisanju portala sobotainfo.com v Muri uradnih izjav še ne dajejo, po nekaterih virih pa naj jim ne bi bilo treba niti vložiti pritožbe.
Nepravilnosti pri posojilu Komunale?
Drug spletni portal, pomurec.com, pa piše, da kriminalisti preiskujejo morebitne nepravilnosti pri posojilu javnega podjetja Komunala, ki je pred dvema mesecema pomagalo klubu, ko si je prizadeval pridobiti licenco za igranje v Prvi ligi. Kot je tedaj za MMC pojasnil murskosoboški župan Anton Štihec, se je nadzorni odbor Komunale, ki je v 100-odstotni lasti občine, odločil, da da posojilo mladinskemu društvu Mura 05.