Veliki cilj Carla Ancelottija je, da Real letos še drugič zapored osvoji Ligo prvakov, kar je nazadnje uspelo Milanu leta 1990. V nasprotnem primeru bi v tej sezoni ostal brez lovorike in najbrž moral zapustiti kraljevi klub. Ponudb zanj ne manjka, a Ancelotti bi rad ostal v Madridu. Foto: Reuters
Veliki cilj Carla Ancelottija je, da Real letos še drugič zapored osvoji Ligo prvakov, kar je nazadnje uspelo Milanu leta 1990. V nasprotnem primeru bi v tej sezoni ostal brez lovorike in najbrž moral zapustiti kraljevi klub. Ponudb zanj ne manjka, a Ancelotti bi rad ostal v Madridu. Foto: Reuters
Iker Casillas
Iker Casillas je bil v soboto na udaru svojih navijačev. Foto: Reuters
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon je do zdaj trikrat branil na stadionu Santiago Bernabeu in z Juventusom vselej izgubil. Foto: Reuters
Patrice Evra in Paul Pogba
Dobro razpoložena Francoza Patrice Evra in Paul Pogba ob ogledu zelenice. Foto: Reuters

"Napišemo lahko novo stran v zgodovini. To bomo tudi storili, če bomo mirni in osredotočeni, ampak predvsem mirni," poudarja trener Carlo Ancelotti, ki naskakuje rekordno četrto zmago v najmočnejšem evropskem tekmovanju.

Ne razume žvižgov Casillasu
Tako želene mirnosti pri Realu sicer ravno ni. V La Ligi mu je po sobotnem remiju proti Valencii (2:2) dva kroga pred koncem Barcelona ušla za štiri točke. Navijači so žvižgali Ikerju Casillasu, v slabi formi je Gareth Bale, čigar menedžer je dejal, da mu soigralci ne podajajo žog, angleški mediji pa celo pišejo, da zaradi težav z jezikom ne komunicira z drugimi nogometaši Reala.

"Žal mi je, ko slišim žvižganje Casillasu, tega ne razumem. Vem pa, da ima izkušnje in karakter, da to ne bo negativno vplivalo nanj, ampak ga le še bolj motiviralo. Zaupamo vanj in želi ostati tu, mislim, da se po koncu sezone ne bo poslovil," je na novinarski konferenci povedal Ancelotti. O Balu pa dodal: "Bale ima za sabo dobro sezono, lani je zadeval v pomembnih trenutkih, mogoče bo letos enako. Dobro se razume s soigralci in obratno. Njegov menedžer nikoli ni prišel na trening. Bolje bi bilo, če bi bil tiho."

James: Zaprli se bodo
Ancelotti je dobil tudi vprašanje, ali pričakuje, da se bodo Torinčani zaprli. "Ne, ne verjamem, da bodo pred vrati parkirali avtobus. Imajo svojo filozofijo igranja in je ne bodo spremenili, tudi zato, ker je prednost minimalna. Ali bodo igrali s tremi ali štirimi branilci, pa ne spreminja veliko za nas." James Rodriguez je bil neposrednejši, Kolumbijec napoveduje celo igro Juventusa s petimi branilci: "Zaprli se bodo. Moramo biti intenzivni v igri, a hkrati potrpežljivi."

Karim Benzema, ki je okreval po poškodbi, naj bi tokrat igral, če ga ne bo v začetni postavi, je tu Javier Hernandez. "Karim je pripravljen, lahko da bo na zelenici od začetka ali v nadaljevanju. Zadnji mesec ni igral, to je moj edini dvom. Hernandez nam daje več globine, Benzema pa več sodeluje v igri. Ni napadalec, ki bi le čakal, da zadene," je svoje dileme opisal trener Reala.

Pogba od začetka?
Njegov kolega na klopi stare dame Massimiliano Allegri je na prvo srečanje zavestno pozabil: "Jutri je posebna tekma, na kateri nam za uspeh štejejo dve od treh možnosti. Imel sem že nekaj pomembnih tekem, a ta je najpomembnejša za vse nas. Moramo biti pogumni in verjeti, da lahko pridemo v Berlin. V takšno priložnost na začetku sezone ni verjel nihče." Bo igral Paul Pogba? "Počuti se dobro, možnost je, da bo začel tekmo, a se nisem še odločil."

Buffon ima slabe spomine na Madrid
37-letni Gianluigi Buffon je ob treh gostovanjih do zdaj vedno izgubil na Santiagu Bernabeuu, zadnjič v predtekmovalni skupini Lige prvakov pred letom in pol, ko je dva zadetka dosegel Cristiano Ronaldo (2:1). 5. novembra 2008, ko je Juve z dvema goloma Alessandra Del Piera v Madridu zmagal z 0:2, ga zaradi poškodbe ni bilo v vratih. Casillas se je že trikrat veselil naslova v Ligi prvakov, Buffon nanj še čaka. "Lahko bi bil odločilni dejavnik na tokratnem obračunu," meni nekdanji trener Juventusa in italijanski selektor Marcello Lippi, ki je Torinčane na vrh Evrope popeljal leta 1996.

In kako velik izziv pričakuje Buffon? "Spremljal sem tekmo Reala proti Valencii. Pripravili so si sedem ali osem izjemnih priložnosti. Vemo, da nam bo težko, upam pa, da bomo tudi mi spravili Real v težave, saj je težko verjeti, da tu ne bomo prejeli zadetka. Real doma vedno doseže kakšen gol. Igrati moramo pametno, da si bomo pripravili nekaj priložnosti." Udarni mož v napadu bo seveda prerojeni Carlos Tevez.
Polfinale, povratna tekma,
Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - JUVENTUS 1:2

Verjetni postavi:
Real Madrid:
Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, James, Kroos, Isco, Bale, Hernandez, Ronaldo.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Tevez, Morata.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)
V odebeljenem tisku je izid prve tekme.