Foto:
Foto:

Za zdaj še ni natančno znano, kaj je povzročilo slabost, v vodstvu bolnišnice pa so že zanikali kakršno koli povezavo z uživanjem mamil. Najverjetneje ima Maradona težave zaradi prekomernega uživanja hrane, alkohola in cigaret. Legendarni Argentinec, ki je reprezentanco leta 1986 popeljal do naslova svetovnega prvaka, se je dolgo zdravil zaradi odvisnosti od kokaina in bil že večkrat v bolnišnici.

Nazadnje je zaradi srčnega infarkta, ki je bil posledica prevelikega odmerka kokaina, končal na intenzivni negi leta 2000 in 2004, leto pozneje pa je imel operacijo na želodcu, s katero je želel zmanjšati prekomerno telesno težo. V začetku tega meseca je centralna banka Argentine sporočila, da je v preiskavi zaradi domnevnih finančnih goljufij.

Zadnje čase se je 46-letnik precej zredil, njegov osebni zdravnik Alfredo Cahe pa je priznal, da ima Maradona težave s pijačo in tobakom. "Za zdaj bo ostal v bolnišnici na opazovanju, vendar je zunaj smrtne nevarnosti," je povedal Cahe.

Policija je zavarovala okolico bolnišnice, saj so številni navijači pred vrati stali dolgo v noč in nestrpno čakali na kakršne koli novice o zdravju Maradone.

C. R.