Fabio Capello še ni vrgel puške v koruzo. Foto: EPA
Fabio Capello še ni vrgel puške v koruzo. Foto: EPA

"Lahko vam zagotovim, da je Juventus še vedno sposoben veličastne predstave v Torinu. Prezgodaj je trditi, da smo pokopani. Prepričan sem, da imamo značaj in igro za preobrat," je po zelo slabi noči v Londonu opitmističen Capello.

"Ni se mi zdelo, da si je Arsenal ustvaril veliko priložnosti in da smo bili nadigrani. Na našo nesrečo nam je prvi gol spodrezal noge. Njihova samozavest je rasla, naša pa padala," je torkovo tekmo ocenil strateg stare dame in dodal:"Arsenal ni veliko igral zadnjih 10 dni, medtem ko smo mi proti Romi v soboto večji del tekme igrali le z 10 igralci. To seveda ni opravičilo, toda zagotovo je imelo vpliv na našo igro."

Juventus bo moral povratno tekmo igrati brez kaznovanih Patricka Vieire, Maura Camoranesija in Jonathana Zebinaja, pod velikim vprašajem pa je tudi nastop poškodovanega Alessandra Del Piera. Skrbi tudi slaba forma Zlatana Ibrahimovica in v torek nerazpoznavnega Davida Trezegueta. Luč na koncu tunela je zagotovo vrnitev češkega maratonca Pavla Nedveda, ki zaradi kartonov v Londonu ni smel igrati.

Juventusov vratar Gianluigi Buffon je priznal, da so se zbudili duhovi iz prejšnje sezone:"Jasno je, da nam angleška moštva ne prinašajo sreče. Lani nas je izločil Liverpool, toda tam smo vsaj zabili gol."