Ikerja Casillasa so najbolj povezovali z odhodom v Anglijo. Prvi v vrsti naj bi bil Arsenal, ki je naposled podpisal pogodbo s Petrom Čechom. Foto: Reuters
Ikerja Casillasa so najbolj povezovali z odhodom v Anglijo. Prvi v vrsti naj bi bil Arsenal, ki je naposled podpisal pogodbo s Petrom Čechom. Foto: Reuters

34-letni Casillas, sicer otrok nogometnega velikana iz Madrida, je s portugalskim podprvakom podpisal 2-letno pogodbo.

Težave so se začele leta 2013
Casillasove težave pri Realu so se začele leta 2013, ko se je poškodoval, takratni trener Jose Mourinho pa je iz Seville pripeljal Diega Lopeza, ki se je pozneje z dobrimi predstavami utrdil kot prvi vratar moštva. Casillas je takrat branil v pokalu in Ligi prvakov. Legendarni vratar je bil pri odstavljenem Carlu Ancelottiju prvi vratar pred Keylorjem Navasom.

Z Realom trikrat evropski prvak
Casillas je za slovito ekipo iz španske prestolnice odigral 725 tekem. Med letoma 1999 in 2015 je z njo osvojil številne lovorike, med drugim je trikrat slavil v Ligi prvakov, petkrat v španskem prvenstvu, dvakrat v španskem kraljevem pokalu in štirikrat v španskem superpokalu. Casillas je globoke sledi pustil tudi na reprezentančnem področju, kot član španske izbrane vrste je dvakrat slavil na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici leta 2008 ter na Poljskem in v Ukrajini leta 2012 ter na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010.

Vodstvo madridskega Reala skuša v svoje vrste zdaj pripeljati 24-letnega vratarja Manchester Uniteda Davida de Geo.

Mame ne bi motilo, če bi odšel v Barcelono
"Iker je v zadnjih letih občutil veliko psiholoških pritiskov, pri Realu so z njim ravnali drugače, kot z ostalimi igralci. Že nekaj let sem gledala, kako trpi," je dejala Ikerjeva mama Mari Carmen in dodala: "Porto je tretjerazredna ekipa za igralca, kot je Iker. Svetovni prvak ne bi smel končati v takem klubu. Lahko bi kariero nadaljeval kjer koli. Ne bi me motilo niti, če bi podpisal za Barcelono, saj so tam vsi džentelmani."