Iker Casillas  je za člansko moštvo Reala debitiral leta 1999. Od takrat je za kraljevi klub zbral 725 nastopov. Foto: Reuters
Iker Casillas je za člansko moštvo Reala debitiral leta 1999. Od takrat je za kraljevi klub zbral 725 nastopov. Foto: Reuters

Ni skrivnost, da je 24-letni De Gea prva tarča Reala, ki želi vprašanje vratarja rešiti za daljše obdobje. Govorice o prihodu De Gee se širijo že od zime in španski novinarji ne dvomijo, da bo mladi Španec kmalu pristal na Santiago Bernabeuu. Odškodnina, ki bi jo plačali Angležem, naj bi bila 30 milijonov evrov.

Španski mediji poročajo, da bo uradna potrditev odhoda 34-letnega vratarja sledila ob koncu meseca, vsi navijači belega baleta pa pričakujejo dostojanstveno slovo, saj gre za kapetana in simbol Reala ter španske izbrane vrste.

Casillasove težave pri Realu so se začele leta 2013, ko se je poškodoval, takratni trener Jose Mourinho pa je iz Seville pripeljal Diega Lopeza, ki se je pozneje z dobrimi predstavami utrdil kot prvi vratar moštva. Casillas je takrat branil v pokalu in Ligi prvakov. Casillas je bil pri odstavljenem Carlu Ancelottiju prvi vratar pred Keylorjem Navasom.

Casillasa najbolj povezujejo z odhodom v Anglijo. Prvi v vrsti naj bi bil Arsenal, ki se zanima tudi za vratarja Chelseaja Petra Čecha. Odškodnina za Casillasa, ki ima pogodbo z Realom do 2017, naj bi bila med 10 in 13 milijoni evrov. Med snubci je tudi turški Fenerbahče.