Kako dolgo bo moral počivati Antonio Cassano? Foto: EPA
Kako dolgo bo moral počivati Antonio Cassano? Foto: EPA
Stevan Jovetić
Stevan Jovetić je kljub svoji mladosti (v sredo bo dopolnil 22 let) že precej izkušen nogometaš. Foto: EPA

O njegovem stanju je nekaj besed spregovoril tudi trener Massimiliano Allegri: "Antonio je v soboto v Rimu odlično igral v zadnjih 20 minutah. V tem trenutku pa je najpomembneje, da pride k sebi in se vrne na igrišča. Upajmo, da nam bo lahko čim prej pomagal, denimo po reprezentančnem premoru. Z njim sem se slišal včeraj in dobil sem občutek, da okreva. Vsa ekipa je šokirana po tem, kar se je zgodilo."

Športni direktor Adriano Galliani je prepričan, da si bo Cassano opomogel. "To je popolnoma nepričakovana zadeva, ki nekoliko spominja na težave Gennara Gattusa (zaradi težav z vidom trenutno počiva, op. a.). Je pa del življenja." Cassana so v bolnišnici obiskali tudi žena Carolina, mati Giovanna in zastopnik Giuseppe Bozzo.

Gre za ishemijo?
Glede na simptome - Cassano je v soboto težko govoril, imel je vrtoglavico in izgubil orientacijo, bil je oslabel in je slabo videl - so zdravniki najprej pomislili na začasno ishemijo, to je zmanjšano prekrvavitev dela možganov, vendar je vse skupaj še vedno zgolj hipoteza.

Milan je v 10. krogu Serie A v soboto s 3:2 premagal Romo. Cassano je igral zadnjih 17 minut in podal Zlatanu Ibrahimoviću pri tretjem zadetku rdeče-črnih.
Jovetić v Firencah do leta 2016
Črnogorski reprezentant Stevan Jovetić je podaljšal pogodbo s Fiorentino. 21-letni nogometaš, za katerega se zanimajo številni klubi, je klubu iz Firenc obljubil zvestobo do 30. junija 2016. Zdajšnja pogodba bi se mu iztekla poleti 2013. Jovetić je k Fiorentini, ki je trenutno na 10. mestu italijanskega prvenstva, prestopil leta 2008 iz Partizana.