Jose Mourinho - najbolj karizmatični nogometni trener. Foto: EPA
Jose Mourinho - najbolj karizmatični nogometni trener. Foto: EPA

Guardian meni, da je Mourinhu prekipelo in je odšel: "Razlike med Mourinhem in Abramovičem so se ves čas samo še poglabljale. Dobile so tako razsežnost, da je bil Mourinho preprosto prisiljen oditi."

"Abramoviča je vznemirilo to, da je tekmo z Rosenborgom gledalo le 25.000 navijačev," piše Daily Telegraph, vendar dodaja: "Abramoviču in vsem v vodstvu Chelseaja, vključno s predsednikom Bruceem Buckom in iz zvršnim direktrorjem Petrom Kenyonom, se še sanjalo ni o Mourinhevem odhodu. Kljub Abramovičevi jezi ob novem spodrsljaju ni bilo govora o tem, da bi Mourinha odpustili."

Novinar Timesa ima drugačne informacije in trdi, da je včeraj prišlo do vnovičnega kratkega stika med Abramovičem in Mourinhem: "Po informacijah, ki smo jih dobili, Mourinho ni zapustil kluba, ampak je bil odpuščen." Nekdanji selektor Anglije Graham Taylor pa je povedal: "Nisem presenečen, da je odšel, bolj me preseneča čas njegovega dejanja."

Mourinhove izjave:
- Ne imejte me za arogantneža, saj je vse, kar govorim, resnica. Mislim, da sem poseben.
- Če se bo klub odločil, da me odpusti zaradi slabih izidov, je to del igre. Če se to zgodi, bom milijonar, pa še v nekaj mesecih bom našel nov klub.
- Mislim, da imam pravico govoriti, ker govorim resnico.
- Ko bom star 60 let, ko bom v ligi 20 let, ko bom poznal vse in ko me bodo vsi spoštovali, bom imel tako moč, da bodo ob mojih besedah vsi malo drgetali.

Katera bo njegova naslednja služba?
Angleška stavnica William Hill že ponuja stavo, katera bo naslednja Mourinhova služba. Vodi reprezentanca Porugalske (2:1), sledijo pa Barcelona (5:2), Real Madrid (6:1), Milan (8:1), Benfica, Porto (oba 10:1), Inter, Juventus (14:1) ...

R. K.