Sebastjan Cimerotič je že imel operirani obe tetivi. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Sebastjan Cimerotič je že imel operirani obe tetivi. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Ljubljanski derbi Olimpiji

35-letnemu napadalcu je na ljubljanskem derbiju z Interblockom, ki ga je Olimpija dobila z 1:0, počila ahilova tetiva. Nesrečen dogodek na mokrem in blatnem igrišču se je zgodil že v 5. minuti.

Takoj sem vedel, za kaj gre
"To se je vleklo že nekaj časa. Bolečina je bila vsak dan večja, vendar sem na vsak način hotel pomagati klubu. Očitno se je nabralo preveč," je pogovor za MMC začel Cime. Kaj se je zgodilo v usodnem trenutku? "Gib niti ni bil ekstremno hiter. Zgodilo se je v srednjem teku. Kar naenkrat je počilo in takoj sem vedel, za kaj gre."

Že danes longeta namesto mavca
Cimerotiča so še isti dan operirali. "Poseg je opravil dr. Marko Macura. Sprva je bil pesimističen, saj je tetiva počila na rastišču, vendar mi je po operaciji povedal, da le ni tako hudo. Prav zdaj grem v klinični center, kjer mi bodo odstranili mavec in namestili vakumsko longeto. Potem bo veliko lažje, saj bom lahko obremenjeval mečno mišico, ne da bi to imelo vpliv na tetivo. Čez dva tedna bom že lahko stopil na nogo," pravi Cime, z devetimi zadetki najboljši strelec Olimpije.

Sem magnet za poškodbe, a zagotovo se vračam
Kljub 35 letom Cimerotič ne razmišlja o koncu kariere. "Seveda ne. Hvala Bogu. Motiva in volje imam na pretek. Tolikokrat sem se že vrnil po poškodbi, da ne obstaja niti najmanjša dilema. Vem, kako poteka rehabilitacija, saj sem imel operirani obe tetivi že leta 2003, ko sem igral v Italiji. Če se bom natančno držal zdravnikovih napotkov, bom spet pripravljen. Sicer je ta sezona zame izgubljena, ampak prihodnjo bom spet v dresu Olimpije. Ni kaj, res sem magnet za poškodbe," je hudomušno končal priljubljeni Cime.

Ljubljanski derbi Olimpiji