Christoph Daum se po šestih letih vrača na nemško nogometno prizorišče. Foto: EPA
Christoph Daum se po šestih letih vrača na nemško nogometno prizorišče. Foto: EPA

Po novem domačem porazu Kölna, tokrat z 1:2 proti Münchnu 1860, je vodstvo kluba sporočilo odrešilno novico - Christoph Daum bo prevzel krmilo potapljajoče barke. "Prepričani smo, da je Daum najboljša rešitev za nastali položaj," je dejal menedžer moštva Michel Maier.

Daum je pred dnevi zavrnil prve favorite druge lige, zaradi okrevanja po operaciji grla, zdaj naj bi ga premamila bogata ponudba po kateri bo do leta 2010 prejemal 2,5 milijona evrov letne plače. 53-letnik je v letih od 1986 do 1990 že vodil Köln in bil v tem času dvakrat nemški podprvak, zdaj pa so "poskočne koze" po 13 krogih šele na 10. mestu in za tretjim mestom, ki prinaša napredovanje zaostajajo za osem točk.

Usodna kokainska afera
Oktobra 2000, ko je Daum zelo uspešno vodil Bayer iz Leverkusna, so Nemcu dokazali jemanje kokaina, zato je ostal brez službe pri lekarnarjih kakor tudi brez selektorskega stolčka pri nemški nogometni zvezi. V sezoni pred tem je Daum pripeljal Leverskusen do treh drugih mest - v Ligi prvakov, v nemškem prvenstvu in pokalu.