Gerarda Deulofeuja Vicente del Bosque te dni preizkuša na treningih španske reprezentance. Foto: Reuters
Gerarda Deulofeuja Vicente del Bosque te dni preizkuša na treningih španske reprezentance. Foto: Reuters

Pred dvema tednoma je selektor svetovnih in evropskih prvakov objavil seznam 30 kandidatov za nastop v Braziliji. Najprej je moral prečrtati vezista Bayerna Thiaga, ki se mu je zavleklo okrevanje po poškodbi. Za začetek priprav in prijateljsko tekmo proti Boliviji je 53-letni povabil 19 nogometašev, počitek je namenil članom Reala in Atletica, ki so še v soboto odigrali naporen finale Lige prvakov.

Poleg osmih igralcev iz madridskih klubov manjkajo še Jesus Navas in Alvaro Negredo iz Manchester Cityja ter Juventusov Fernando Llorente. Na prvotnem seznamu je bil od klasičnih napadalcev poleg teh dveh in Diega Coste le še Fernando Torres. Lahko se zgodi, da bo Španija znova igrala s tako imenovano lažno devetico, kajti Diego Costa je v finalu Lige prvakov obnovil poškodbo in je njegov nastop pod vprašajem.

Prav tako ni jasna usoda Jesusa Navasa, ki tudi še ni saniral poškodbe. Del Bosque je sicer zatrdil, da Deulofeu ni kandidat za nastop na svetovnem prvenstvu in bi rad izjemno nadarjenega Katalonca le preizkusil, toda številni španski mediji so poročali, da, če ne bo Jesus Navas pravočasno nared, 20-letni krilni napadalec potuje v Brazilijo. Deulofeu je otrok Barcelone, v minuli sezoni je sicer kot posojen igral pri liverpoolskemu Evertonu, v prihajajoči pa bo član prvega moštva Barce.