Enes Demirovič je v Novi Gorici obkrožen s številnimi mladimi soigralci:
Enes Demirovič je v Novi Gorici obkrožen s številnimi mladimi soigralci: "Hit Gorica ima dobro šolo, mladi fantje so velika perspektiva ne samo za goriški, ampak za ves slovenski nogomet. Pridno morajo delati, poslušati starejše in mislim, da bodo potem naredili nekaj v svoji karieri." Foto: MMC RTV SLO
Miran Srebrnič
Miran Srebrnič se je poleti po nekaj krogih poslovil od trenerskega stolčka novogoriškega prvoligaša, zdaj pa je pomočnik trenerja Davida Peršiča, istočasno pa vodi še tretjeligaša Brda. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Brulc
Demirovič nekaj več možnosti za naslov pripisuje Kopru: "Ima dobro izhodišče in dobro ekipo, zato je za nianso v prednosti pred Mariborom." Foto: www.nkinterblock.eu

Novogoričani so po stresni jeseni, ko so med drugim doživeli kar sedem zaporednih porazov in dve menjavi trenerja, pozimi le zadihali. Nov izvršni odbor na čelu z vršilcem dolžnosti predsednika ND Gorica Robertom Vrtovcem je sicer pred kratkim razkril, da ima društvo 450.000 evrov dolgov, a po poročanju lokalnih medijev so igralci pred kratkim dobili izplačano celotno novembrsko in decembrsko plačo ter tudi manjši del januarske.

"Fantje niso navajeni na težave"
"Gotovo so bile za slabšo jesen krive tudi finančne težave. Vsi delamo, da zaslužimo. To se je prvič zgodilo v Novi Gorici, fantje niso navajeni na to. Res je, da nismo imeli tudi sreče, a zdaj se nam je poklopilo in upam, da se bo tako nadaljevalo. Jeseni je bilo težko delati. Novi ljudje so obljubili, da bodo finančno in organizacijsko uredili klub. To bi bilo pozitivno za vse," dodaja Demirovič, ki je v mesto vrtnic prišel že leta 1995 in v uvodni sezoni Hitu Gorici pomagal do prvega naslova državnega prvaka. Konec leta 1997 se je poslovil, vmes med drugim nosil dres splitskega Hajduka, v Novo Gorico pa se je vrnil v sezoni 2005/06.

"Rad moraš imeti delo, ki ga opravljaš"
Že pet let je torej znova duša novogoriškega moštva, pri 37 letih pa kaže, da mu energije še zlepa ne bo zmanjkalo. Tako kot njegovemu soigralcu, tri leta mlajšemu Milan Ostercu, s katerim sta v nedeljo v 85. minuti izvedla hitro akcijo za zmago v Lendavi z 1:0.
Nafta, na domačem igrišču najboljša ekipa DP-ja in najbolj uspešna ekipa tretje četrtine prvenstva, je klonila prvič po sedmih tekmah oziroma po 7. novembru, ko jo je kot zadnja ugnala ravno Hit Gorica.
"Recepta za uspeh pri teh letih ni. Rad moraš imeti delo, ki ga opravljaš. Dobro se počutim, zato ni težko priti do rezultata. Tudi težav s poškodbami nimam. Za zdaj še uživam v nogometu, upam, da bo tako tudi naprej. Pogodbo imam še za naslednjo sezono. Če bom zdrav, bom nadaljeval. Želim si prinesti še eno 'titulo' v Gorico in oditi v 'penzijo'," razlaga Demirovič.

"Cilj je obstanek in priti čim dlje v pokalu"
Tretjeuvrščena Nafta je zdaj le še pet točk pred Novogoričani, a v severovzhodni Bosni rojeni vezni igralec si ne dela utvar. "Tretje mesto ni tako daleč, toda moramo se zavedati, da pridejo tudi slabi trenutki. Naš cilj je obstanek in priti čim dlje v pokalu. Če iztržimo kaj več, bo samo plus," trezno razmišlja mojster prostih strelov.
Prva tekma četrtfinala Pokala Hervis je na sporedu že danes. Hit Gorica bo gostovala v Domžalah, od koder se v zadnjih letih po navadi vrača z dobrimi izidi. "V četrtfinalu sta dve tekmi, to je šele prvi polčas. Poskušali bomo iztržiti dober rezultat, a igrali bomo bolj previdno," napoveduje nogometaš iz kraja Banovići, ki leži med Zenico in Tuzlo.