Veliko veselje nogometašev Tottenhama ob izenačenju v 58. minuti. Foto: EPA
Veliko veselje nogometašev Tottenhama ob izenačenju v 58. minuti. Foto: EPA
Maribor proti Tottenhamu ubranil 2. mesto
Velika točka Maribora

Najprej smo srečali Clinta Dempseyja, ki je četrt ure pred koncem zamenjal strelca izenačujočega zadetka Gylfija Sigurdssona. Ameriški reprezentant je po petih letih igranja za Fulham konec avgusta prišel na White Hart Lane.
Slovenski nogometni navdušenci so ga spoznali na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, kjer so se varovanci Matjaža Keka v 2. krogu skupinskega dela udarili z izbrano vrsto ZDA. Dempsey je že v uvodnih sekundah tekme nokavtiral Zlatana Ljubijankića, v končnici srečanja pa se je po trku z njim poškodoval še Nejc Pečnik, ki je zaradi zlomljenega gležnja sklenil svoje nastope na SP-ju.

Evropsko ligo jemljejo zelo resno
"Že pred tekmo smo se zavedali, da ne bo lahko. V takem vzdušju so vedno v prednosti gostitelj. Priigrali smo si nekaj lepih priložnosti, vse pa se je spremenilo, ko smo prejeli zadetek. V drugem polčasu smo igrali precej bolje. Žal nam ni uspelo zmagati, a tudi točka ni neuspeh, saj je v tej skupini še vse odprto. Po treh tekmah imamo tri točke, kar ni ravno najboljši izkupiček, na naslednjih treh tekmah igramo dvakrat doma in lahko še marsikaj popravimo. Zelo resno jemljemo nastope v Evropski ligi," je pojasnil 29-letni Dempsey, ki je za ZDA na 91 tekmah dosegel že 30 golov.

Zmaga na Old Traffordu še posebej sladka
Tottenham je po osmih krogih Premier lige na petem mestu, za vodilnim Chelseajem pa zaostaja osem točk. Grenak poraz z evropskimi prvaki preteklo soboto je še vedno v glavah izbrancev Andreja Villasa Boasa. Dempsey se je precej raje spomnil izjemne predstave in zmage nad Manchester Unitedom 29. septembra (2:3): "Ritem je zares naporen, v nedeljo nas čaka težka tekma v Southamptonu. V Premier ligi moramo zbirati točke, saj smo v prejšnjem krogu izgubili doma proti Chelseaju. Najbolj sem zadovoljen s tekmo na Old Traffordu, kjer smo po 23 letih premagali Manchester United, dosegel pa sem tudi gol v drugem polčasu."

Dolga lista poškodb
V primerjavi s sobotnim porazom proti Chelseaju je Villas Boas naredil tri spremembe. V vratih je bil namesto Brada Friedla francoski čuvaj mreže Hugo Lloris. Na klopi sta začela Dempsey in William Gallas, namesto njiju pa sta igrala Andros Townsend in Kyle Naughton.

Glavni zvezdnik Hotspursov Gareth Bale, Emmanuel Adebayor, Benoit Assou - Ekotto, Younes Kaboul, Scott Parker in Moussa Dembele niso pripotovali v Maribor. Že v nedeljo naj bi Bale zagotovo zaigral v Southamptonu. Zadnji dve tekmi je izpustil zaradi rojstva hčerke, v Cardiffu je zadnje dni preživel ob življenjski sopotnici Emmi Rhys - Jones.

Vertonghen: Treba bo dobiti obe tekmi doma
"Nikakor ne moremo zmagati, lahko bi dobili vse tri tekme, a nam nikakor ne uspe. Še vedno smo zelo samozavestni, da nam bo uspelo napredovati. Pomembno je, da dobimo obe tekmi doma. Čez dva tedna moramo biti zelo potrpežljivi, saj pričakujem, da se bodo Mariborčani zaprli," je povedal belgijski branilec Jan Vertonghen.

"Pozna se nam, da imamo veliko poškodb. Prepričan sem, da bi v popolni zasedbi dosegli še precej boljše izide. Zares imamo kakovostno moštvo. Ta teden smo se še pobirali po porazu s Chelseajem, ki je bil zelo nesrečen. Navajeni smo igrati dve tekmi na teden, v takem ritmu pa se poznajo poškodbe," je še dodal Vertonghen, ki je bil zelo vesel zmage Ajaxa nad Manchester Cityjem (3:1) v Ligi prvakov v sredo. Za moštvo iz Amsterdama je med letoma 2006 in 2012 na 155 tekmah dosegel 23 golov.

Po povratni tekmi sledi derbi s Cityjem
Prav zanimivo bo videti, koliko sprememb bo v začetni postavi Tottenahama na povratni tekmi na White Hart Lanu 8. novembra. Tri dni zatem čaka Hotspurse težko gostovanje v Manchestru pri Cityju.

Maribor proti Tottenhamu ubranil 2. mesto
Velika točka Maribora