Zdelo se je, da hoče navijač Dido samo prijateljsko potrepljati, vse pa je dobilo mnogo večje razsežnosti. Foto: EPA
Zdelo se je, da hoče navijač Dido samo prijateljsko potrepljati, vse pa je dobilo mnogo večje razsežnosti. Foto: EPA

Po zmagovitem golu Škotov v 90. minuti je za razburjenje poskrbel še eden izmed domačih navijačev, ki je pritekel na igrišče in po licu "pobožal" Dido. Ta je najprej stekel za njim, po nekaj korakih pa si je premislil in padel na tla kot pokošen. Prizor kot iz starih partizanskih "jugo" filmov je uprizoril, misleč, da bi lahko še izsilil prekinitev srečanja. Ob rob igrišča so ga odnesli na nosilih!

Brez pritožbe Milana
Milan se zaradi incidenta na izid srečanja ne bo pritožil. "To je odločitev, ki sem jo sprejel s predsednikom Silviem Berlusconijem," je pojasnil podpredsednik kluba Adriano Galliani. Z njim se je strinjal tudi trener Carlo Ancelotti: "Ko je Dida padel, je bilo srečanje že odločeno. Naredili smo napako v obrambi, in to je to. Kljub temu navijač nikoli ne bi smel priti na igrišče. Mislim, da z Dido ne bo nič hujšega."

Dida spet v središču pozornosti
Dida je bil v središču pozornosti že leta 2005, ko ga je zadela raketa v četrtfinalu Lige prvakov na mestnem derbiju proti Interju. Tekma je bila prekinjena, Uefa pa jo je registrirala v korist Milana, ki je sicer skupno vodil že s 3:0. O kazni Celticu bo odločala Uefa, vendar šele potem, ko bo sodnik oddal poročilo s tekme.

Dosmrtna prepoved za navijača
Celtic je že kaznoval navijača, ki je sprožil padec Dide. Gre za 27-letnika, ki je dobil doživljenjsko prepoved dostop na vse tekme Celtica (tako doma kot v gosteh).

R. K.