Foto: EPA
Foto: EPA

Zagrebčani so ubranili lovoriko, tudi lani pa so bili boljši od večnega splitskega tekmeca. Za Dinamo je to osmi tovrstni naslov, Hajduk pa je ostal pri petih. Gostitelji so bili na Maksimiru v uvodnih minutah boljši in imeli pobudo, Dalmatinci pa so odločneje zaigrali v drugem delu prvega polčasa in vzpostavili ravnovesje. V domači zasedbi je bil že v prvih 45 minutah najnevarnejši Baturina, sicer Splitčan v Dinamovem dresu.

V sodnikovem dodatku je bil zaradi burne reakcije izključen gostujoči trener Ivan Leko. V sedmi minuti drugega dela je Dinamo izpeljal odločilno akcijo. Po podaji Marka Bulata z leve strani je Bruno Petković poslal žogo Baturini, ki jo je z 12 metrov s prve poslal v mrežo Hajduka. Splitčani so si kmalu zatem priigrali dve lepi priložnosti, tudi v nadaljevanju pritiskali, toda zagrebška mreža je ostala nedotaknjena.

Slovenski reprezentant Jan Mlakar je za Hajduk igral vso tekmo. Hrvaška policija je na Twitterju sporočila, da je pred začetkom obračuna aretirala 18 navijačev. Večna tekmeca se bosta znova srečala že v petek, ko bosta na Maksimirju odigrala prvi krog hrvaškega prvenstva.

Pokal je dvignil kapetan Dinama Dominik Livaković, ki pa bo kariero nadaljeval pri Fenerbahčeju. Vratar hrvaške reprezentance se je s carigrajskim velikanom dogovoril glede podrobnosti pogodbe, Dinamo pa je sprejel ponudbo devetih milijonov odškodnine.