Etto je 10 minut pred koncem zadal zadnji  udarec Koprčanom. Foto: EPA
Etto je 10 minut pred koncem zadal zadnji udarec Koprčanom. Foto: EPA
Miran Pavlin
Miran Pavlin se s svojimi soigralci, kot kaže, hitro poslavlja od Evrope. Foto: MMC RTV SLO
Visok poraz Koprčanov v Zagrebu

Slovenski prvaki so dobro igrali v prvem delu obeh polčasov, a nato popustili in imajo pred povratnim srečanjem prihodnji torek v Novi Gorici slabo izhodišče.
Koprčani so pred približno 7.000 gledalci na Maksimiru pogumno začeli tekmo in v 10. minuti povedli. Na robu kazenskega prostora si je dvojno podajo z Mitjo Brulcem izmenjal Davor Bubanja in po tleh natančno meril ob desni vratnici vratarja Tomislava Butine.
Ta se je izkazal tri minute pozneje, ko je ubranil nevaren strel Danijela Marčete z desne strani, ki je streljal v daljši kot. V 21. minuti je od daleč poskusil še Miran Pavlin, žoga je zletela tik ob levi vratnici.
Preobrat po dveh globinskih podajah
Zagrebčani so potem počasi pobudo začeli prevzemati v svoje roke. V 30. minuti je izenačil Mario Mandžukić, ki je izkoristil globinsko podajo Sammirja, stekel v prazen prostor, preigral Kristijana Polovanca in z roba kazenskega prostora zatresel mrežo. Ermin Hasič se je žoge dotaknil z nogo, vendar ji ni uspel preprečiti poti v vrata.
Šest minut pozneje je Dinamo znova zapretil iz protinapada, a je Hasič strel Pedra Moralesa ubranil. V 38. minuti je bil še enkrat brez moči. Ponovno je koprska obramba klonila ob globinski podaji, tokrat Mathiasa Chaga. Visoko žogo je z glavo do Miroslava Slepičke podaljšal Mandžukić, Čeh je obšel Hasiča in z leve strani zadel za 2:1.
Napaka Kariča
Tretji zadetek so gostje prejeli v 63. minuti. Amir Karič je na levi strani ob avtu poskušal zagraditi žogo s telesom, vendar se je do nje dokopal Etto, podal v sredino, kjer je prišla do Mandžukića, ta pa jo je ob levi vratnici po tleh spravil v mrežo. Nekaj minut prej so imeli Koprčani lepo priložnost za izenačenje, a je po izvrstni akciji in podaji Kariča z leve strani Brulc s treh metrov žogo poslal čez vrata in se nato še silovito zaletel v Butino.
Sammir in Etto pokopala koprske upe
V 77. minuti je prednost Zagrebčanov povišal Sammir z roba kazenskega prostora, za visokih 5:1 pa je iz bližine z diagonalnim strelom Hasiča premagal še Etto. Ob tem so gostitelji zapravili še nekaj lepih priložnosti, tako da bi bila lahko njihova zmaga še višja.

V petek se začenja nova sezona I. SNL. Sodelujte pri napovedovanju izidov v naši že dobro znani¨aplikaciji Nostradamus!

2. predkrog, prva tekma:
DINAMO ZAGREB
- LUKA KOPER 5:1 (2:1)
7.000; Mandžukić 30., 63., Slepička 38., Sammir 77., Etto 80.; Bubanja 10.

Dinamo: Butina, Etto, Bišćan, Mesarić, Ibanez (85./Barbarić), Sammir, Chago, Badelj (76./Calello), Mandžukić, Slepička, Morales (60./Sivonjić).

Koper: Hasič, An. Struna (56./Al. Struna), Handanagič, Polovanec, Karič, Sesar, Kovačevič, Marčeta, Bubanja, Pavlin (84./Guberac), Brulc (79./Jelenič).
Rumeni kartoni: Mesarić, Mandžukić, Sivonjić, Sammir; Karič, Marčeta.

Sodnik: Thorsten KINHÖFER (NEM)

Povratna tekma bo 20. julija ob 20.15 v Novi Gorici.
Preostale tekme:
INTER BAKU - LECH POZNAN 0:1
BIRKIRKARA - ŽILINA 1:0
SALZBURG - TORSHAVN 5:0
LEVADIA TALIN - DEBRECEN 1:1
LIEPAJAS METALURGS - SPARTA PRAGA 0:3
AIK SOLNA - JEUNESSE ESCH 1:0
LITEX LOVEČ - RUDAR PLJEVLJA 1:0
OMONIA NIKOZIJA - RENOVA 3:0
HAPOEL TEL AVIV - ŽELJEZNIČAR SARAJEVO 5:0
BOHEMIANS DUBLIN - THE NEW SAINTS 1:0

AKTOBE - OLIMPI RUSTAVI 2:0
EKRANAS PANEVEŽYS - HELSINKI 1:0
BATE BORISOV - HAFNARFJÖRDUR 5:1
ŠERIF TIRASPOL - DINAMO TIRANA 3:1
PARTIZAN BEOGRAD - PJUNIK EREVAN 3:1
LINFIELD - ROSENBORG TRONDHEIM 0:0
Povratne tekme bodo 20. in 21. julija. Žreb 3. predkroga bo 16. julija.
Visok poraz Koprčanov v Zagrebu