Matej Mavrič Rozič (v sredini) ima težave s hrbtenico, zaradi česar se je reprezentanci priključil še Elvedin Džinič. Foto: Marko Kovič
Matej Mavrič Rozič (v sredini) ima težave s hrbtenico, zaradi česar se je reprezentanci priključil še Elvedin Džinič. Foto: Marko Kovič
Lužniki
V Moskvi je oblačno in občasno rahlo dežuje, temperatura pa je 8 stopinj Celzija. Foto: EPA
Matjaž Krajnik in Matjaž Kek
Matjaž Krajnik (levo) je NZS-jev predstavnik za stike z javnostmi. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Nogometaši srečno prispeli v Moskvo

Pred hotelom je Slovence pričakala množica novinarjev. "Fantje so odlično razpoloženi. Komaj čakajo na tekmo," iz Moskve sporoča predstavnik NZS-ja Matjaž Krajnik. Zvečer po ruskem času izbrano vrsto čaka trening na stadionu Lužniki, kjer bo tudi tekma, da se bolje spoznajo z umetno travo.

"Kot je že znano, je selektor včeraj poklical še branilca Maribora Elvedina Džiniča, saj ima Matej Mavrič-Rožič bolečine v hrbtu. Kljub temu bomo tudi njega skušali pripraviti na tekmo," je še povedal Krajnik.

Odločitev preložiti v Ljudski vrt
"Naš cilj je, da v Rusiji pripeljemo tekmo do te faze, da bomo v Mariboru sami odločali o svoji usodi. Nihče nam ne more vzeti te velike želje po ugodnem razpletu," je že večkrat do zdaj poudaril Kek. A Sloveniji tokrat stavnice ne pripisujejo velikih možnosti za nov tovrstni podvig, čeprav so nekatere predstave v kvalifikacijah za SP 2010 pokazale, da si ob pravem pristopu tudi slovenski "outsiderji" lahko prislužijo vozovnice za potovanje na jug Afrike.

Pavljučenku le vloga rezervista
Rusi statusa favorita tokrat ne morejo prenesti na tekmeca, pa čeprav bo selektor Rusije, nizozemski "čarovnik" Guus Hiddink, na klopi za rezervne igralce bržčas pustil kar nekaj zvezdniških imen. Predvsem Romana Pavljučenka, ki v Tottenhamu ne igra redno.

Pravico bo delil Danec
Sobotna tekma se bo začela ob 17.00 po slovenskem času, prenos si lahko ogledate na TVS 2 in MMC-ju (samo za slovenske IP-številke). Sodila jo bo danska sodniška četverica, glavni sodnik bo Claus Bo Larsen. 44-letni Danec je Sloveniji že sodil leta 2004 na Škotskem (0:0) v kvalifikacijah za SP 2006 ter leta 2006 v Bolgariji (3:0) v sklopu kvalifikacij za Euro 2008.

Nogometaši srečno prispeli v Moskvo