Mitja Brulc si skupaj z Mariborčanom Draganom Jeličem, oba sta v šestih krogih dosegla po štiri gole, deli prvo mesto med strelci v I. SNL. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Brulc si skupaj z Mariborčanom Draganom Jeličem, oba sta v šestih krogih dosegla po štiri gole, deli prvo mesto med strelci v I. SNL. Foto: MMC RTV SLO

Imamo dosti izkušenih igralcev, a nam uspeva s kombinacijo mladih; smo homogena ekipa, ki je željna zmag.

Koprski recept za odličen štart v prvenstvu.

Želim si, tako kot vsi soigralci, na sam vrh, saj ga je povsem možno osvojiti. V najslabšem primeru bomo med prvimi tremi ekipami.

Kje bo Koper končal nogometno jesen?
Mitja Brulc
Novomeščan je v želji po dokazovanju prehodil celotno Slovenijo, a na dolenjski klub v Prvi ligi si bo moral počakati še nekaj časa. Foto: www.nkinterblock.eu
Pavlin odločil derbi v Ljudskem vrtu
Cimerotič poskrbel za preobrat
Šiškarji zadovoljni iz Prekmurja
Drava v Novi Gorici do prve zmage

FC Koper je v nedeljo v derbiju 6. kroga v Ljudskem vrtu porazil Maribor in potrdil, da odličen štart v novo sezono državnega prvenstva ni bil naključen. Koprčani so v drugem polčasu z borbenostjo nadomestili zaostanek enega gola iz prvega dela in na koncu tudi po zaslugi Mitje Brulca slavili še peto zmago v ligi, kjer za vodilnim velenjskim Rudarjem ob kar 16 osvojenih točkah zaostajajo le zaradi gol razlike (+9:+6).

Koprska 25-ica je v Mariboru izenačila po podaji Mirana Pavlina v 63. minuti, nato pa je kapetanu ob izdatni pomoči Marka Raniloviča vrnila uslugo pet minut pozneje. Pogovor z nekdanjim dolgoletnim reprezentantom in športnim direktorjem Kopra ste si lahko prebrali že pretekli teden, zato smo se tokrat odločili za pogovor še z najučinkovitejšim "kanarčkom".


Čestitke za štiri gole in mesto na vrhu Prve lige si. Kako ste videli tekmo v Mariboru?
Prvi polčas je bil težak, bilo je napeto, kakor so lahko videli gledalci, je Maribor prevladoval in imel iniciativo. Vendar smo v drugem polčasu prišli "noter", igrali bolje, dali gol in zmagali. V slačilnici smo se dogovorili, da moramo dati več od sebe in zato tudi zasluženo zmagali.

Kaj je prevesilo tehtnico na vašo stran?
Želja po zmagi v Ljudskem vrtu je bila odločilna. Dali smo vse od sebe, poskusili smo spremeniti izid, kar nam je z borbenostjo, ki nas krasi letos, tudi uspelo. Odločila je predvsem naša borbenost.

Za zmago nad prvaki v Ljudskem vrtu ste prispevali gol in podajo, ste tudi prvi strelec lige. Kaj je ključ Vaših dobrih predstav?
Za dobre moje igre je zaslužno celotno moštvo. Vsi nogometaši, ki igramo, se zavedamo, da je enemu brez drugega težko in posledično vedno nekdo pride na plano. Imamo dosti izkušenih igralcev, a nam uspeva s kombinacijo mladih, smo homogena ekipa, ki je željna zmag.

Zakaj je Koper tako visoko, še spomladi ste se borili za obstanek med elito?
Mislim, da spomladi nismo verjeli sami vase. Zdaj smo dobili Mirana Pavlina in Amirja Kariča, kar nam veliko pomeni, saj sta vodji na terenu. "Pajo" in "Kara" nas usmerjata, mi pa jih poslušamo in izpolnujemo svoje naloge. V ekipi je prava kombinacija izkušenih in mladih igralcev. Vsi si želimo zmag in smo zato pripravljeni narediti vse, ta zmagovalna miselnost nas žene naprej.

Kako so se čez poletje spremenile razmere v klubu?
Vse je šlo na boljše, tako delo uprave in trenerskega kadra. Vemo, da imamo dobro osebje, ki nam skuša pomagati na vseh ravneh.

Dolgo časa ste na igrišču veljali za "deklico za vse", ki lahko zasede katero koli igralno mesto. Ste se zdaj le ustalili v napadu?
V svoji karieri sem res preizkusil skoraj vsa igralna mesta, od branilca naprej. Napad mi vsekakor najbolje odgovarja, upam, da sem prepričal trenerje in da bom še naprej igral v konici ter zabijal gole za naše moštvo.

Vaša najboljša sezona je bila 2003/04, ko ste v dresu Celja na 26 tekmah dosegli 12 golov. Si letos obetate izboljšavo tega dosežka?
Vsekakor, vsak napadalec si skuša izboljšati svoje dosežke. Samo verjeti moram sam vase in ponudila se bo priložnost za izboljšanje tudi teh 12 zadetkov. Zakaj pa ne.

Z Rudarjem ste si v šestih krogih priigrali že šest točk naskoka pred zasledovalci, tudi po prikazanih "igrah" ste korak pred drugimi. Kaj lahko pričakujemo od Kopra v naslednjih mesecih?
Lahko pričakujete dosti zmag. Verjamem, da bomo še naprej igrali borbeno in gojili napadalen nogomet kot do zdaj. Mislim, da se navijači in mi nimamo česa bati.

Počasi se na Bonifiko vračajo tudi gledalci, v soboto gostite Olimpijo, ki v Kopru v samostojni Sloveniji sploh še ni slavila in tudi tokrat boste favoriti. Vaša napoved?
Gledalci se res vračajo, kar je vsekakor pozitivno za klub kot za nas igralce. Počasi smo navijačem vrnili upanje in zaupanje v nas. Prihaja Olimpija in na domačem terenu res ne mislimo prodajati točk, zato gremo odločno na zmago.

Pavlin je "šef" na in ob igrišču? Kakšen je odnos med vami?
Miran je zelo dober vodja, ima veliko besede v moštvu, saj to zahteva njegova vloga (športnega direktorja). Skozi priprave in začetek sezone smo vzpostavili prijateljski odnos na igrišču in v slačilnici. Vsi se držimo tega, da se ne vtikamo v tisto, kar nas ne zadeva, ampak kar najbolje opravljamo naloge, zaradi katerih smo tu. Drugače sem kar malo presenečen nad dobrimi odnosi.

Sezona 2009/10 se je odlično začela, kje vidite Koper na koncu jeseni?
Jeseni? Na najvišjem mestu. Želim si, tako kot vsi soigralci na sam vrh, saj ga je povsem mogoče osvojiti. V najslabšem primeru bomo med prvimi tremi ekipami.

Prihajate iz Novega mesta, ali spremljate nogometno dogajanje na Dolenjskem? Kaj manjka Dolenjcem za vidnejši delež v slovenskem nogometu?
Res je, prihajam iz Novem mesta. Kar žalostno je, da Dolenjska ne more imeti enega prvoligaša. Imamo veliko močne industrije in talentov, a kaj vem, mogoče ljudje in okolje še niso povsem za to. Upam, da se bo to počasi uredilo in bo na Dolenjskem več posluha tudi za nogomet.



Mitja Brulc igra deseto sezono v I. SNL, kjer je do zdaj v dresu Dravograda, Gorice, Celja (5 sezon), Maribora in Kopra odigral natanko 255 tekem, na katerih je dosegel 45 golov in ob tem zbral tudi enako število rumenih kartonov, rdečih je bilo do zdaj pet. Brulc se je v sezoni 2004/05 preizkusil tudi na tujem, ko je igral za norveški Molde.

Imamo dosti izkušenih igralcev, a nam uspeva s kombinacijo mladih; smo homogena ekipa, ki je željna zmag.

Koprski recept za odličen štart v prvenstvu.

Želim si, tako kot vsi soigralci, na sam vrh, saj ga je povsem možno osvojiti. V najslabšem primeru bomo med prvimi tremi ekipami.

Kje bo Koper končal nogometno jesen?
Pavlin odločil derbi v Ljudskem vrtu
Cimerotič poskrbel za preobrat
Šiškarji zadovoljni iz Prekmurja
Drava v Novi Gorici do prve zmage