Zlatan Ibrahimović je dosegel prva dva gola v dresu Milana in svojega 20. v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović je dosegel prva dva gola v dresu Milana in svojega 20. v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Nogometaši Bayerna
Nogometaši Bayerna so v Münchnu v 79. minuti strli odpor Rome in jo na koncu odpravili z 2:0. Foto: EPA
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain je potrdil zmago Reala, ki je bil na Santiagu Bernabeu razred zase. Foto: EPA
Nicolas Anelka
Nicolas Anelka je skupaj s soigralci dosegel visoko zmago na Slovaškem in nadaljuje z dobrimi predstavami. Foto: EPA
Darijo Srna
Darijo Srna je s prostega strela Šahtarju priigral tri točke. Foto: Reuters

Na Allianz Areni so imeli gostitelji v prvem polčasu pobudo, a si niso priigrali nobene izrazite priložnosti. Zelo se je poznala odsotnost kaznovanega Francka Riberyja in poškodovanega Arjena Robbna. Roma je čakala na protinapade, tik pred odmorom pa je imel najlepšo priložnost Marco Borriello, ki je po podaji Aleandra Rosija pred vrati spremenil smer žogi, a je odlično posredoval Hans Jörg Butt.
Müller in Klose kronala premoč
Na začetku nadaljevanja je Bayern silovito pritisnil. Julio Sergio se je izkazal po strelih Tonija Kroosa in Thomasa Müllerja. Louis van Gaal je sredi drugega dela v igro poslal napadalca Miroslava Kloseja in Maria Gomeza. Klose je v 78. minuti z glavo stresel vratnico. V naslednjii akciji je Daniel van Buyten v kazenskem prostoru podaljšal žogo do Müllerja, ki z izjemnim diagonalnim strelom z desnico žogo ob vratnici poslal v mrežo. V naslednjem napadu se je Borriello sam znašel pred Buttom, ki je dolgo časa ostal na nogah in žogo odbil v avt. Štiri minute zatem je Holger Badstuber s prostega strela podal pred vrata, kjer je Klose žogo pred vratarjem Julio Sergiem poslal v mrežo.

Real v vodstvo z avtogolom
V Madridu, kjer je bil glavni sodnik Damir Skomina, je edini zadetek v prvem polčasu dosegel Vurnon Anita. V 31. minuti je namreč predložek Xabija Alonsa iz kota poslal za hrbet lastnega vratarja Maartena Stekelenburga. Tudi sicer je bil Real veliko boljši nasprotnik, okoli kazenskega prostora Ajaxa se je svobodno sprehajal, ob številnih strelih na gol, v 1. polčasu jih je bilo 16, pa bi bila prednost kraljevega kluba lahko še bistveno višja.

Higuain potrdil zmagovalca
V 2. polčasu se je prevlada Madridčanov nadaljevala, na celi tekmi so na vrata Ajaxa sprožili kar 34 strelov. Izid je na 2:0 povišal Gonzalo Higuain, ki se je med strelce vpisal po izjemni akciji Angela Di Marie in podaji Mesuta Özila. Nizozemci so poskusili gol doseči osemkrat, najbolj vroče je bilo v 77. minuti, ko je Urby Emanuelson z razdalje zatresel okvir vrat, Miralem Sulejmani pa je v odlično obrambo prislil vratarja Ikerja Casillasa.

Ibrahimović Birso spravil v slabo voljo
Zmago so dosegli tudi nogometaši Milana, ki so na San Siru z 2:0 premagali Auxerre, za katerega igra slovenski reprezentant Valter Birsa. Mož odločitve je bil Zlatan Ibrahimović, ki je francosko mrežo po akciji Ronaldinha in podaji Kevina-Princea Boatenga načel v 66. minuti. Vratar Olivier Sorin je moral po žogo v svojo mrežo že tri minute pozneje, ko je po bliskovitem protinapadu Ronaldinha Ibrahimovič rutinirano zadel še drugič in dokončno odločil zmagovalca. Gostujoči nogometaši so bili nerazpoloženi, najnevarneje sta proti vratom Christiana Abbiatija sprožila Birsa v 3. in Adama Coulibaly v 22. minuti.
Gladka zmaga Chelseaja na Slovaškem
Chelsea je v skupini F tudi brez kaznovanega Didierja Drogbaja in poškodovanega Franka Lamparda zlahka prišel do treh točk v Žilini. V 13. minuti je Yossi Benayoun zaposlil Nicolasa Anelkaja, ki je podaljšal do Michaela Essiena. Ganec je dosegel že tretji gol na zadnjih dveh tekmah. Anelka je v 24. minuti povišal na 2:0 po podaji rojaka Florenta Maloudaja, štiri minute zatem pa je potisnil žogo v mrežo po prečki Johna Terryja. Na začetku nadaljevanja je razigrani Benayoun zaposlil Daniela Sturridga, ki je dosegel svoj prvi gol v evropskih tekmovanjih. Častni zadetek za Žilino je v 55. minuti je dosegel Tomas Oravec.

Marseille je doma klonil pred moskovskim Spartakom z 0:1. Zmago je Rusom prinesel avtogol Cesarja Azpilicuete v 81. minuti.

1. krog, skupina E:
BAYERN - ROMA 2:0 (0:0)
Müller 79., Klose 83.

Bayern: Butt, Lahm, van Buyten, Badstuber, Contento, van Bommel, Schweinsteiger, Müller (83./Pranjić), Kroos, Altintop (68./Klose), Olić (68./Gomez).

Roma: Julio Sergio, Brighi, Burdisso, Juan, Cassetti, Pizarro, de Rossi, Perrotta, Rosi, Totti (79./Menez), Borriello

CLUJ - BASEL 2:1 (2:1)
Rada 9., Traore 12.; Stocker 45.

Skupina F:
MARSEILLE - SPARTAK MOSKVA 0:1 (0:0)
Azpilicueta 81./ag

ŽILINA - CHELSEA 1:4 (0:3)
Oravec 55.; Essien 13., Anelka 24., 28., Sturridge 48.

Skupina G:
REAL MADRID - AJAX 2:0 (1:0)
Anita 31./ag, Higuain 73.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Carvalho, Pepe, Marcelo, Alonso (83./Diarra), Khedira, Di Maria (79./Leon), Özil, Ronaldo, Higuain.

Ajax: Stekelenburg, Van der Wiel, Alderweireld, Ooijer, Anita, De Zeeuw (69./Tainio), De Jong, Enoh, Sulejmani (85./Eriksen), El Hamdaoui, Emanuelson.

MILAN - AUXERRE 2:0 (0:0)
Ibrahimović 66., 69.

Milan: Abbiati, Zambrotta, Bonera, Nesta, Antonini (71./Abate), Ambrosini (15./Boateng), Pirlo, Seedorf, Pato (55./Robinho), Ibrahimović, Ronaldinho.

Auxerre: Sorin, Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting, Oliech, Pedretti, Ndinga, Birsa (73./Le Tallec), Langil (80./Chafny), Jelen.

Skupina H:
ARSENAL - BRAGA 6:0 (3:0)
Fabregas 9./11-m, 53, Aršavin 31., Chamakh 34., Vela 69., 84.

ŠAHTAR - PARTIZAN 1:0 (0:0)
Srna 71.