Vezist iz Zlatoličja, ki je bil član zeleno-belih od januarja 2020, je podpisal štiriletno pogodbo. Nosil bo dres s številko 21.

"Res sem zadovoljen, da je v Beogradu po nekaj dneh vse urejeno. Za mano je dolgo poletje, po evropskem prvenstvu in prestopni sagi je končno vsega konec in se lahko pridružim ekipi," je povedal 26-letni Elšnik.

"Veliko sem slišal o Crveni zvezdi in Delijah. Zelo sem vesel, da sem tukaj. Vem, da je Zvezda prejšnja leta osvajala prvenstvo, pa tudi igrala v Ligi prvakov. Je ena najboljših ekip, če ne celo najboljša v regiji. Navijači so najboljši, najglasnejši in ustvarjajo najboljše vzdušje. Veselim se dneva, ko bom stopil na igrišče in občutil vse. Verjamem, da me bodo navijači sprejeli z razširjenimi rokami. Sem borec in verjamem, da me bodo imeli radi," je dodal.

Oglasila se je tudi Olimpija

Zadovoljstvo z okrepitvijo iz Slovenije je izrazil tudi športni direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela. "Skozi zgodovino so v Crveni zvezdi igrali Slovenci. Ivan Toplak, žal že pokojni Marko Elsner in Nejc Pečnik. Vsi so naredili odličen vtis. Prepričan sem, da bo tudi Elšnik pustil pozitiven pečat."

Ob tem so se oglasili tudi pri Olimpiji. "Danes je velik dan za Olimpijo in zagotovo še večji dan za našega kapetana Timija Maxa Elšnika. Že štiri leta in pol je Timi del kluba in eden najpomembnejših igralcev Olimpije ... Bil je glavni igralec in dirigent v igri Olimpije. V ključnih trenutkih je prevzel odgovornost in vodil ekipo od zmage do zmage in na koncu do dvojne krone. Bil je tudi igralec, ki je klub popeljal do največjega uspeha v zgodovini kluba ... igranja v skupinskem delu Konferenčne lige," so zapisali na spletni strani.

Kot so dodali, so tako v tem prestopnem roku in po uspešnih nastopih Elšnika na nedavnem evropskem prvenstvu uslišali njegove želje, da zapusti klub. "Timi, najlepša hvala za vse. Tebi in tvoji družini želimo vse dobro in veliko sreče na novi poti," so sklenili.