Kylian Mbappe je pri 11-metrovki vratarja poslal v napačno smer. Foto: Reuters
Kylian Mbappe je pri 11-metrovki vratarja poslal v napačno smer. Foto: Reuters

Pri zmagi nad Avstrijo (1:0) jim je namreč pomagal avtogol, proti Nizozemski sta mreži mirovali, tokrat pa so zadetek proti Poljski zadeli z 11-metrovke.

Robert Lewandowski je takole izenačil. Foto: Reuters
Robert Lewandowski je takole izenačil. Foto: Reuters

Poljaki so imeli prvo resno priložnost v 6. minuti, ko je od daleč streljal Piotr Zielinski, a je bil vratar na pravem mestu. Pet minut pozneje so si dobro priložnost priigrali tudi modri, po desni strani je prodrl Ousmane Dembele, do strela je iz bližine prišel Theo Hernandez, a je žoga po strelu zletela v kot.

Francozi so imeli pobudo in si priigrali še nekaj priložnosti, Poljaki pa so prežali na protinapade. V enem od teh je Robert Lewandowski v 34. minuti streljal z glavo, a je žoga za nekaj decimetrov zletela mimo gola.

V zaključku prvega polčasa se je razigral Kylian Mbappe, ki je v zadnjih petih minutah po prodoru z leve strani dvakrat nevarno streljal, a obakrat ostal brez gola.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Mbappe živahno začel drugi polčas
Francoski kapetan je takoj zapretil tudi na začetku drugega polčasa, znova je poskusil z leve strani. V 48. minuti je vratar njegov strel obranil, minuto pozneje pa je žogo poslal mimo vratnice.

Poljski odpor je bil strt v 55. minuti, ko je Jakub Kiwior v svojem kazenskem prostoru podrl Dembeleja, odgovornost je prevzel Mbappe in se veselil 48. reprezentančnega gola. Francozi so pritiskali in iskali drugi gol, a pri tem zapravili kar nekaj priložnosti.

V 75. minuti pa je Dayot Upamecano spotaknil Karola Swiderskega. Po posredovanju VAR-a je sodnik pokazal na belo točko. Vratar je prvi poskus Lewadowskemu ubranil, a se je vratar prehitro premaknil, v drugem poskusu pa je bil napadalec Barcelone natančen.

Skupina D, 3. krog, ob 18.00

Dortmund:
FRANCIJA − POLJSKA 1:1 (0:0)
Mbappe 56./11-m; Lewandowski 79./11-m

Berlin:
NIZOZEMSKA − AVSTRIJA 2:3 (0:1)
Gakpo 47., Depay 75.; Malen 6./avtogol, Schmid 59., Sabitzer 80.

Lestvica

Evropsko prvenstvo v nogometu 2024
# Ekipa Št. tekem Zmage Remiji Porazi Razlika v golih Točke
Skupina D
1.
Avstrija
3 2 0 1 6:4 6
2.
Francija
3 1 2 0 2:1 5
3.
Nizozemska
3 1 1 1 4:4 4
4.
Poljska
3 0 1 2 3:6 1