Foto:
Foto:

"Nobeno angleško moštvo še ni zmagalo v Portu in očitno bomo morali biti prvi. Ta klub je vedno postavljal mejnike, zdaj je čas, da spet postavimo novega," je po neodločenem izidu 2:2, ki ga je odličnim Portugalcem v 89. minuti zagotovil Mariano, povedal Ferguson.

Forma drastično padla
O krizi Ferguson ni želel govoriti, čeprav rdeči vragi trenutno niso niti senca moštva, ki je bilo nedotakljivo še pred enim mesecem. V prvenstvu so izgubili proti Fulhamu in se v nedeljo komajda izvlekli proti Aston Villi, ki je do 80. minute vodila z 1:2.

Dve težki tekmi v treh dneh
Porto je bil na Old Traffordu boljše moštvo, in vsi se strinjajo, da bi bila zmaga Manchestra nezaslužena. Tudi Ferguson: "Igrali so točno tako, kot sem predvideval. Izid je pravičen. Oni so bili boljši v prvem delu, mi v drugem." Najbolj je svojim igralcem zameril, da so dobili gol v zadnjih vzdihljajih srečanja: "Tega si res ne bi smeli privoščiti. Mogoče nas je zdelala utrujenost, saj smo imeli težko tekmo tudi v nedeljo."

Prepričati igralce, da lahko igrajo še bolje
Trener Porta Jesualdo Ferreira je pričakovano previden. "Dober izid, vendar nič še ni odločenega. Zaslužili smo si ta remi, saj smo imeli več priložnosti kot oni. Zdaj moram prepričati svoje nogometaše, da lahko igrajo še bolje. Vem, kako močen je Manchester, in vem, da bodo naslednji teden igrali povsem drugače, toda lahko se uvrstimo v polfinale."

R. K.