Cristiano Ronaldo - vroča dobrodošlica ali žvižgi. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo - vroča dobrodošlica ali žvižgi. Foto: EPA
Sir Alex Ferguson
Manchester United ima še močnejšo ekipo kot lani, saj je prišel bolgarski napadalec Dimitar Berbatov. Foto: EPA
Andrej Aršavin
Andrej Aršavin je prvi zvezdnik Zenita. Foto: EPA

Kako bodo navijači Manchester Uniteda sprejeli najboljšega igralca prejšnje sezone, ki je odkrito povedal, da hoče v Real Madrid, a se mu želja ni uresničila? Trener Alex Ferguson pred obračunom z Villarrealom meni, da mu bodo naklonjeni: "Po pogovoru z mano se obnaša kot profesionalec. Menim, da navijači razumejo njegov položaj. Njega je premamil denar, vendar je od vrnitve v Manchester na treningih preprosto fantastičen."

Predčasna vrnitev CR-ja
"Ronaldo je bil eden izmed najboljših pacientov, ki sem jih kdaj koli videl. Vsak dan je vadil do petih in pokazal veliko odločnost, da se vrne čim prej. Prav zaradi te odločnosti je njegova vrnitev na zelenico tako hitra," je nad okrevanjem Ronalda navdušen Ferguson. Mladi Portugalec, ki je v prejšnji sezoni dosegel kar 42 zadetkov, je po Euru prestal operacijo gležnja, zdravniki pa so mu napovedovali vrnitev šele konec oktobra.

Z Villarrealom še neporavnani računi
Manchester ima z Villarrealom še neporavnane račune, saj se mu po dveh remijih z 0:0 v sezoni 2005/06 ni uspelo prebiti iz skupine. Zaradi poškodbe kolena je vprašljiv nastop Dimitra Berbatova, medtem ko bo moral Michael Carrick zaradi počene kosti v stopalu počivati šest tednov.

Koga bo v napad uvrstil Ranieri?
Juve v Torinu pričakuje ruski hit leta Zenit, ki je po zmagi v Pokalu Uefa v superpokalu odpravil še zmagovalca Lige prvakov Manchester United (2:1). Vprašanje je, s katerim napadalnim dvojcem bo trener Claudio Ranieri začel tekmo. Proti Udineseju v nedeljo (1:0) sta startala Amauri in Vicenzo Iaquinta, medtem ko sta Alessandro Del Piero in David Trezeguet v igro stopila v nadaljevanju.

Uspešna ruska generalka
Zenit se je za obračun s staro damo "ogrel" s prvenstveno zmago proti Tereku (4:1), s katero se je četa Dicka Advocaata povzpela na 7. mesto ruskega prvenstva. Manjkal bo ruski reprezentant Roman Širokov, zagotovo pa bodo tekmo začeli Andrej Aršavin, Konstantin Zirjanov in Ivica Križanac, ki so v drugem polčasu počivali. "Po zmagi v Pokalu Uefa in superpokalu komaj čakamo, da se pomerimo z najboljšimi v Ligi prvakov," je povedal Advocaat.

Med zanimivejše tekme sodijo tudi obračuni Dinama Kijeva in Arsenala, Lyona in Fiorentine ter Steaue in Bayerna.

1. KROG, sreda ob 20.45
Skupina E:

MANCHESTER UNITED - VILLARREAL
CELTIC GLASGOW - AALBORG

Skupina F:
LYON - FIORENTINA
STEAUA BUKAREŠTA - BAYERN MÜNCHEN

Skupina G:
PORTO - FENERBAHČE
DINAMO KIJEV - ARSENAL

Skupina H:
REAL MADRID - BATE BORISOV
JUVENTUS - ZENIT

R. K.