Jose Mourinho: 'Cilj je čim prej zadeti na Old Traffordu.' Foto: EPA
Jose Mourinho: 'Cilj je čim prej zadeti na Old Traffordu.' Foto: EPA
Dimitar Berbatov je dobil prednost pred Waynom Rooneyjem. Foto: EPA

Branilec naslova Manchester United je bil na prvi tekmi Lige prvakov bližje zmagi, vendar je Inter reševal izjemni vratar Julio Cesar, ki je bil glavni "krivec", da se je tekma končala brez zadetkov. "Zagotovo smo razočarani, da nismo dobili tekme, toda na vrsti je povratni obračun na Old Traffordu, kjer smo nesporni gospodarji. Moje moštvo je spet dokazalo zrelost. Seveda je vedno nevarnost, da doma dobiš gol, toda prav to je lepota evropskega nogometa," je povedal Ferguson.

Fergusonove rotacije
Strateg Manchestra je Wayna Rooneyja pustil na klopi, ker se je šele vrnil po poškodbi. Menil je, da lahko visoki Dimitar Berbatov naredi več v standardnih položajih. Prav tako je Ferguson napovedal, da bo v nedeljskem finalu angleškega ligaškega pokala proti Tottenhamu zamenjal kar 7 igralcev, ki so začeli tekmo proti Interju.

"Če nas bo sodnik tako ščitil v Manchestru, bomo napredovali"
Trener Interja Jose Mourinho, ki ima iz obdobja, ko je treniral Porto in Chelsea, pozitiven izkupiček proti Fergusonu, je bil nezadovoljen s sojenjem Luisa Medina Cantaleja. Predvsem je Špancu očital, da ni piskal enajstmetrovke po domnevnem prekršku nad Adrianom.

"Če bo sodnik tako ščitil gostujoče moštvo tudi na Old Traffordu, bomo napredovali v četrtfinale," je povedal Mourinho, ki je bil z izidom na prvi tekmi kljub temu zadovoljen, saj se zaveda, da bo zadetek v Manchestru štel dvojno. "Na Old Traffordu moramo doseči gol čim prej. To je naš glavni cilj," pravi Mourinho.

Vino za Fergusona
Seveda so novinarji opazili, da si stratega po koncu tekme nista segla v roke. Mourinho pravi, da ni šlo za ignoranco in da je Fergusonu v hotelu pustil steklenico dragega vina. "Sva prijatelja. On ve, da se bova pozdravila po koncu povratne tekme," je še dodal Mourinho.

Cesarja dan prej ogrel Balotelli
Seveda je bil v središču pozornosti tudi vratar črno-modrih Julio Cesar. "Nismo v podrejenem položaju. Vem, da se lahko enakovredno kosamo z Manchestrom. Žoga v Ligi prvakov je drugačna kot v italijanskem prvenstvu. Dan prej sem jo dal Balotelliju, ki ima močan udarec. Streljal je iz vseh kotov in očitno je pomagalo," je recept za izvrstne obrambe razkril Brazilec.

R. K.