Bodo
Bodo "puščavske lisice" z novim kapetanom prelisičile slovenske nogometaše? Foto: Reuters

Tri dni pred uvodno tekmo Alžirije v Polokwaneju je nov alžirski kapetan postal branilec Antar Jahia, ki je zadel za zmago Alžirije nad Egiptom (1:0) na dodatnih kvalifikacijah in svoji reprezentanci zagotovil vozovnico za JAR. Zdaj že nekdanji kapetan, 32-letni Mansuri, je danes treniral z reprezentanco v alžirskem baznem taboru pri Durbanu, čeprav so alžirski mediji objavili njegove grožnje, da bo zapustil moštvo.

"Jaz odločam"
"Vem, da je bilo zelo težko za Mansurija, ker je tako pomemben igralec v moštvu. Vendar pa sem jaz tisti, ki moram na tem svetovnem prvenstvu sprejemati odločitve na podlagi taktike in nogometa. V tem trenutku ni najboljši," je bil neprizanesljiv selektor, ki ni bil zadovoljen s pripravljenostjo igralca francoskega Lorienta, ki je alžirski dres nosil 67-krat. Sadan je priložnost na tekmi s Slovenijo dal vezistu španskega Santanderja Medhiju Lacenu in vezistu Portsmoutha Jebdi.

Alžirci neobremenjeni s pričakovanji
Pred tekmo z izbrano vrsto Matjaža Keka si Sadan beli glavo predvsem z zelo močno slovensko obrambo. "Njihova obrambna linija je zelo strnjena, kar bo za nas predstavljalo še dodatno težavo," razmišlja alžirski trener in dodaja, da se njegovo moštvo velja za najšibkejše v skupini C, kar bi lahko izkoristili v svoj prid, saj niso pod pritiskom (pre)velikih pričakovanj. "Moramo zmagati, če si želimo zagotoviti priložnost za napredovanje v naslednji krog," je bil o cilju na tekmi s Slovenijo jasen napadalec Rafik Džabur.